Burhan Kuzu: Hedef 330'u bulup başkanlığa geçmek

Burhan Kuzu: Hedef 330'u bulup başkanlığa geçmek

GÜNDEM Haberleri

TBMM Anayasa Komisyon Başkanı Burhan Kuzu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tarafsız olmadığı ve siyasi davrandığına yönelik eleştirileri gazetemize değerlendirdi.

Erdoğan'ın sözlerine değil attığı imzalardaki tarafsızlığına ve icraatına bakmak gerektiğini vurgulayan Kuzu, anayasadaki cumhurbaşkanının yetkilerine halk tarafından seçilmesi de eklenince parlamenter sistemde sıkıntı çıkmasının doğal olduğunu belirtti. "Bu sıkıntılardan bir hayır çıkar, başkanlık sistemine geçilir diye düşünüyorum" ifadelerini kullanan AK Partili Kuzu, hedeflerinin önümüzdeki yıl yapılacak genel seçimlerde anayasa değişikliğini sağlayacak 330 milletvekilini çıkarıp başkanlık sistemini getirmek olduğunu da açıkladı. Son günlerde yeniden tartışma konusu olan seçim barajının da başkanlık sisteminde gerekmediğini ifade eden Anayasa Komisyonu Başkanı Kuzu şunları söyledi: "Madem biz bu yüzde 10'luk baraj meselesini istikrar nedeniyle koyduk, kaldırdığımız zaman sorun çıkıyor. Çözüm nedir? Tam başkanlık sistemine geçip barajı tamamen kaldırmak. İstikrar bakımından gerek yok ki. Halkın seçtiği cumhurbaşkanı hükümeti kendi kuracak."
Şükran Kaban ANKARA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...