Burak Can dualarla uğurlandı, babası milyonlara ders verdi

/ Kaynak: AA
Burak Can dualarla uğurlandı, babası milyonlara ders verdi

GÜNDEM Haberleri  / AA

Berkin Elvan'ın cenaze töreninin ardından yapılan gösteriler sırasında hayatını kaybeden Burak Can Karamanoğlu'nun cenazesi memleketi Giresun'a gönderildi.

Gezi Parkı eylemleri sırasında başına isabet eden gaz kapsülü nedeniyle komaya giren ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Berkin Elvan için düzenlenen cenaze töreninin ardından dün akşam Okmeydanı'nda gerginlik yaşandı. İki grup arasında çıkan kavgada başından silahla vurulan Burak Can Karamanoğlu yaşamını yitirdi.

Burak Can Karamanoğlu'nun cenazesi, Kasımpaşa Asker Hastanesi'ndeki savcılık incelemesinden sonra Adli Tıp Kurumu'na getirildi.

Ailesine teslim edilen Karamanoğlu'nun cenazesinin bulunduğu cenaze aracına, babası Halil Karamanoğlu ve bazı yakınları da bindi.
Burak Can dualarla uğurlandı, babası milyonlara ders verdi
Olayla ilgili açıklamalarda bulunan Burak Can Karamanoğlu'nun babası Halil Karamanoğlu, annesinin telkinine rağmen oğlunun dışarıya çıktığını, bu sırada da bir grubun yürüyüş yaptığını söyledi.

Üç gencin meraktan gelenlere baktığını ifade eden Karamanoğlu, "Zifiri karanlık. Mermi geliyor. Yanındaki arkadaşı 'ne oldu?' diyor. Düşüyor, olduğu yere ve yüzünü yere vuruyor. Vurunca yüzü yarılıyor. Bedava ölüm, bedava" diye konuştu.

Sağduyu çağrısı yapan Karamanoğlu, şöyle konuştu: "Karşıt grup, çatışma yok. Ne taş, ne sopa var. Tamamen kalabalığın içinde kim olduğunu bilmediğimiz şahısların ateş açması sonucu bizim bir gencimiz vefat etti. Yazık günah bu millete, bu çocuklara yazık. Bütün gençlere yazık... Sağduyu... Hep bir ve beraber olacağız. Bu ülkeyi kimseye böldürmeyeceğiz. Kimseye de yar etmeyeceğiz."

Öte yandan, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, olayla ilgili soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında bölgedeki kameralar da incelenecek.
Burak Can dualarla uğurlandı, babası milyonlara ders verdi
Bu arada, aile yakınlarından Dursun Eker, Adli Tıp Kurumu Raporu'nda, Burak Can Karamanoğlu'nun 9 mm çapındaki silahtan çıkan bir merminin başına isabet etmesi sonucu hayatını kaybettiği bilgisinin yer aldığını söyledi. Rapora göre, Karaman'ın başında ve yüzünde çeşitli yaralanmalar da bulunduğunu belirten Eker, raporda bu yaraların düşmeye bağlı olduğunun belirtildiğini ifade etti.

Okmeydanı'nda bir grup, öğle saatlerinde Karamanoğlu'nun Piyalepaşa Mahallesi'ndeki evinin önünde toplandı.

Gruptakiler, "Burak Can ölmedi" ve "Esnaf şehidine sahip çık" şeklinde sloganlar attı. Olayın gerçekleştiği Fatih Sultan Caddesi'ne doğru yürüyüşe geçen grup, tekbir getirdi.

Burak Can Karamanoğlu için Kulaksız semtinden Piyalepaşa Camisi'ne kadar yürüyüş düzenlendi.

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da camiye gelerek taziyede bulundu.

Caminin önündeki cadde trafiğe kapatılırken, bölgede bulunan esnafın da dükkanlarını açmadığı görüldü.

Burak Can Karamanoğlu'nun cenazesi, kılınan cenaze namazının ardından memleketi Giresun'a gönderildi. Karamanoğlu'nun naaş, Alucra ilçesinin Karaağaç köyünde toprağa verilecek.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...