Bülent Gedikli, 'Ekonomik cunta işbaşında'

Bülent Gedikli, 'Ekonomik cunta işbaşında'

GÜNDEM Haberleri

Bülent Gedikli, Ekonomideki atılımların; Türkiye'nin kronik sorunlarından beslenen, rant elde eden finansal oligarkları rahatsız ettiğini belirtti.

Adalet ve Kalkınma Partisi Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Bülent Gedikli, yapılan operasyonu cuntaya benzeterek, "AK Parti bugüne kadar hiçbir cuntaya boyun eğmedi, bundan sonra da eğmeyecek" dedi. Operasyonu değerlendiren Bülent Gedikli finans oligarklarının Türkiye'de suni bir güvensizlik ortamı oluşturmaya çalıştığını ama son 11 yılda olduğu gibi yine sonuç alamayacaklarını söyledi. "Türkiye'ye sermaye gelmeyecek, olan da çıkacak" gibi söylemler üretildiğine dikkati çeken Gedikli, "Sermaye artık faize bakmıyor. Geleceği ülkenin istikrarına, yatırım ortamına, büyüme performansına, geleceğine bakıyor. Eskiden de kağıt üstünde hedefler üretilirdi ama Türkiye'de bugün herkesin inandığı 2023 hedefleri var. Bunlar kağıt üstünde değil, somut olarak gördüğümüz hedefler. Dolayısıyla söz konusu oligarkların, buradan kendilerine bir şey çıkmayacağını görmeleri lazım" dedi.Bu yıl Türkiye'nin gerek demokrasi alanında gerek ekonomi alanında çok büyük atılımlar gerçekleştirdiğinin altını çizen Gedikli, son günlerde buna bir de enerji alanında atılan önemli adımların eklendiğini kaydetti. Gedikli, cari açığın çözümü olacak, Türkiye'nin enerji alanındaki dış ticaret açığını büyük ölçüde kapatacak önemli anlaşmaların hayata geçirilmeye başlandığına işaret ederek, şunları söyledi: "Türkiye'nin İran'la ve Irak'la yaptığı enerji anlaşmaları, Trans Anadolu Doğ Boru Hattı Projesi'ndeki (TANAP) hissesini artırmaya karar vermesi tabii ki birilerini rahatsız etti.Türkiye'nin kronik sorunlarından beslenen, rant elde eden yapılar var. Bu sorunlar çözülmeye başlayınca finansal oligarklar, bu rantlarını elde edemiyor. AK Parti, 11 yıldır bunların beslendiği noktaları kuruttu, bundan sonra da kurutmaya devam edecek. Şimdi bazıları, Türkiye'yi de içine alarak, 'kırılgan 5'li' diye kavramlar üretiyor, Türkiye'nin kredi notunun indirilebileceğini söylüyor. Oysa Türkiye'nin kredi notunun daha da artırılması gerekiyor. Bunları söyleyenler açık ve net olarak ekonomik cuntadır. Bunların cunta oldukları geçen yıl gerek ABD'de gerek Avrupa'da yapılan soruşturmalarda da ortaya çıktı." Bu cuntalardan uluslararası camianın da rahatsız olduğunu dile getiren Gedikli, ABD'de volcker kuralının da bunları durdurmak için getirildiğini ifade etti. Gedikli, Türkiye'deki istikrarın çok önemli bir değer olduğunu vurgulayarak, sözlerini şöyle tamamladı: "Bugün dünyada birçok ülkeyi merkez bankaları yönetirken, Türkiye'yi siyaset yönetiyor. Bundan rahatsız olanlar da yakalanan bu istikrarı hedef alıyor. Yürütülen operasyonda görüyoruz ki bir kamu bankası da hedefe alındı. Neden bu bankamızı hedef aldılar? Çünkü bu bankamız, Türkiye'nin yaptığı açılımlara en fazla katkı sağlayan banka. Onun için hedef oldu. Milletimizin bunu bilmesi lazım." nbsp;
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...