Bülent Arınç'tan Muharrem İnce'ye cevap

/ Kaynak: İHA
Bülent Arınç'tan Muharrem İnce'ye cevap

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 'Kadınlarımızı başı açık ya da başı kapalı olarak katogorize etmek ahlaksızlığın daniskasıdır' dedi.

Genel Kurul'da hükümet adına söz alan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, yaşanan olayı olgunlukla karşılayan tüm milletvekillerini teşekkür etti. Bülent Arınç, "Bu Türkiye'de ilk defa oluyor. Olumsuz anlamda toplumda tepki yok. Siyasi partilerimizden de olumlu tepkiler de var, olumsuz tepkiler de var. Genel Kurul'da konuşma yapan hatiplere teşekkür ediyorum. Meclise yakışan budur, Meclisten beklenen budur. Bugün herkesin bir kavga yaşanacağını umduğu meclisimizde böylesine büyük bir olgunluğun gösterilmesini taktir ile karşıladım. Sayın İnce'nin suçlamalarının hiçbirisini partimiz adına kabul etmiyorum ve kendisine iade ediyorum. Sayın Pavey'in suçlayıcı ifadelerinin bizi muhatap alan kısmını kabul etmiyorum" diye konuştu. "Bundan 14 yıl önce Merve Kavakçı bu salona girdiğinde o gün meclisimize yakışmayan tartışmalar oldu. 14 yıl sonra Sayın Demirel'in ve Sayın Ecevit'in kürsüden yaptığı konuşmaları unutmak istiyorum. O olayın siyasi sonuçları olmuştur. O gün 'dışarı dışarı' diye bağıranların hepsi dışarıda kaldı" ifadelerini kullanan Bülent Arınç, üniversitelerde başlayan başörtüsü serbestliği süreci ile ilgili bilgi verdi. Başörtüsü konusunda ailesi ile birlikte çok sıkıntılar yaşadıklarının altını çizen Arınç, "İsyan etmedik, dağa çıkmayı aklımızdan geçirmedik. Demek ki sabır çok gerekliymiş. Artık Türkiye'nin geldiği noktada yasakların ortadan kalkması lazım. Bazı eşitsizlikler var, yanlış anlayışlar. Bunların hepsini düzeltelim. Bir araya gelip çözüm yollarını bulabileceğimize inanıyorum" şeklinde konuştu.

İNCE'YE CEVAP VERDİ
Muharrem İnce'nin kendisi hakkında suçlamalarla ilgili konuşan Arınç, tutanaklara geçen bütün konuşmalarının arkasında olduğunu belirtti. Kendisini mecliste ziyarete gelenler için dahi bazı milletvekillerinin soru yönelttiklerini, kadın ziyaretçilerin neden başörtüsü taktıklarını sorduklarını belirten Arınç, "Bugün bu işe karşı çıkanların çok büyük kısmının 1.5 sene sonra burada olacaklarını sanmıyorum. Bizde değişeceğiz, başkaları gelecek. Kadınların kılık kıyafetlerini düzenleyen hiçbir kanun yoktur. Kadınlarının başının açık olmasını kapalı olmasını söyleyen yönetmelik vardır, yönetmelikler ikinci düzenlemelerdir. Başörtüsü siyasi simge ise yakalarınızdaki rozetler ne oluyor. Arkadaşlarımız dini gerekçelerle başlarını örttüklerini ifade ediyorlar, farklı da olabilir, başında saçında sorun olabilir, ameliyat olmuş olabilirler. Kadınları kılık kıyafetleri üzerinden sorgulamayacağız. Kadınlarımızı başı açık ya da başı kapalı olarak katogorize etmek ahlaksızlığın daniskasıdır. Bu bir zafer değildir, olması gereken olmuştur" açıklamasını yaptı.
GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...