Bülent Arınç: Öcalan'a sekreteryayı biz şekillendiririz

Bülent Arınç: Öcalan'a sekreteryayı biz şekillendiririz

GÜNDEM Haberleri

Arınç, Öcalan'a getirelecek sekreteryayla ilgili: 'Yanında bulunan ya da yeni getirilecek hükümlülerden olabilir ama kesinlikle dışarıdan gelmeyecek' dedi.

Ankara, İmralı'da cezasını çeken Öcalan'a sekreteryayı tartışıyor. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Sekreterya talebi haksız değil, bana göre. Öcalan, 'Burada yalnızım. Benimle geliyorsunuz, görüşüyorsunuz. Süreç devam ettikçe benim de ne konuştuğumuzu, ne karar aldığımızı, nerede ne zaman ne yapacağınızı takip etmem lazım' talebinde bulundu. Kendisine bazı imkanların hukuk içerisinde verilmesinde Adalet Bakanlığımız gerekli olanı yapacaktır" diye konuştu. Sekreteryayı kendilerinin şekillendireceğini vurgulayan Arınç, şunları kaydetti: "Yanında bulunan ya da yeni getirilecek hükümlülerden olabilir ama kesinlikle dışarıdan gelmeyecek." Başbakan Yardımcısı Arınç, İdris Bal'ın parti kurma kararıyla ilgili, "Hiç durmasın, acele etsin. Herhalde 30 kişiyi bulur yanına" yorumunu yaptı. 29 Ekim resepsiyonunun Beştepe'deki yeni binada yapılacak olmasını değerlendiren Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü: "Doğrusu ben de başbakanlığın oraya taşınacağını düşünüyordum. Yeni Cumhurbaşkanımız 'ben orada değil burada çalışmak istiyorum' demiş. Sayın Başbakanımızla görüşüp mutabık kalmışlar."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...