Bülent Arınç deprem üzerinden siyaset yapanlara ateş püskürdü

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Bülent Arınç deprem üzerinden siyaset yapanlara ateş püskürdü

GÜNDEM Haberleri

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, depremi siyaset malzemesi haline getirenlere ateş püskürdü. 'Böyle bir dönemde seçim propagandası mı yapacaksınız, oy mu isteyeceksiniz?' diyen Arınç, "Allah'tan korkun, hala enkaz altında cesetler var. Ne mayısta ne haziranda seçim olmaz, olamaz" diyerek tepki gösterdi.

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, sosyal medya hesabı üzerinden Kahramanmaraş merkezli, 10 ilde yıkıma neden olan 30 binden fazla can kaybının yaşandığı deprem üzerinden siyaset yapanlara ateş püskürdü.

Hala afet bölgesinde arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğine dikkat çeken Arınç, seçimlerin bir başka zaman yapılması gerektiğini belirtti.

Arınç, seçimleri erteleme konusundaki “naçizane düşüncelerim" diye paylaştığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

Birinci tercihim; Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı Seçimleri ile 2024 yılı Mahalli İdareler Seçimleri birleştirilebilir.

Bunun geçmişte örnekleri vardır. Bu yöntemle halka fazladan tercih hakkı verilecektir.

SEÇİM KASIM 2023'DE YAPILABİLİR

İkinci tercihim Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilli Seçimleri'nin ötelenerek Kasım 2023'de yapılmasıdır.

Üçüncü tercihim ise ilk iki seçenekte anlaşılamadığı takdirde tüm siyasi partilerin mutabık kalacağı başka bir tarih üzerinde anlaşma sağlanmasıdır.

Arınç mesajının sonunda şöyle dedi:

Sonuç itibariyle ne olursa olsun bu zaruret hali dolayısıyla seçimler bir defaya mahsus olmak üzere tehir edilmelidir. Seçimleri ertelemeye yönelik teklifim kabul görürse ayrıntılı olarak başka düşüncelerimi de ifade edebileceğim.

Bülent Arınç deprem üzerinden siyaset yapanlara ateş püskürdü

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...