Bülent Arınç: 'Çelişkiyi Başbakan gidermeli'

Bülent Arınç: 'Çelişkiyi Başbakan gidermeli'

GÜNDEM Haberleri

TRT Türk televizyonunda açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Başbakanımız aramızdaki çelişkiyi düzeltmesi kendisinden beklenir" dedi.

Başbakan Erdoğan'a üstü kapalı bir şekilde sitem eden Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Başbakanımıza dost, kardeş olarak seslenmek isterim; ikimizin sözleri arasındaki çelişkiyi düzeltmesi kendisinden beklenir" dedi. Başbakan Yardımcısı Arınç'a "öğrenci evleri"ne denetim konusunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile ters düştüğü eleştirileri soruldu. Arınç, "Birlikteliğimizin bazen zor günler geçirdiğini biliyorum, bazen münakaşa ettiğimiz oluyor. Biz dava arkadaşıyız. Kader birliği yapıyoruz" dedi.

Bülent Arınç, "Biz siyasi hesap veririz. Başbakan, 'gereğini yap' der; bakan bana 'müsade' der. Böyle bir noktaya gelmemek lazım. Bundan sonra kimse bana güvenip siyasete yön vermeye çalışmasın" şeklinde konuştu.

"Ben sadece bakan değilim" diyen Arınç, "Ben çok şeyi temsil ediyorum. Benim yıpranmamam, hiçe sayılmamam lazım" ifadesini kullandı.

Bülent Arınç, şöyle konuştu: "Başbakan'ımızın çocuklarımızın üzerinden söylemek istedikleri doğru ve katılıyorum. Ama onun 'gerekirse yasal düzenleme yaparız' demesi, ardından gayretkeş bir valimizin bu sözlerin üzerine atlaması çok doğru bir davranış değil."

Başbakan Yardımcısı, "Başbakan'ın bana karşı davranışı toplumda yanlış anlaşılmıştır. Buna izin vermemesini benim beklemem de benim hakkımdır. Başbakan'ın görevi, Hükümet Sözcüsü'nü açmaza düşürmemektir. Ben itibarımın, kişiliğimin yıpratılmasını istemem. Birilerinin kum torbası haline getirilmek istemem" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...