Bu şehirde 1500 seçmen sandığa gitmedi!

/ Kaynak: İHA
Bu şehirde 1500 seçmen sandığa gitmedi!

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Kütahya'nın Simav ilçesine bağlı Kuşu beldesinin köye dönüşmesini protesto eden bin 500 dolayındaki seçmen, oy kullanmaya gitmedi.

Son Yerel Yönetimler Yasası kapsamında köy statüsüne dönüştürülen Simav ilçesine bağlı Kuşu köyünde yaşayan bin 500 dolayındaki seçmen sandığı protesto ederek oy kullanmaya gitmedi. 2012 TÜİK kayıtlarına göre Kuşu'nun nüfusu 2 bin 200, 2013 TÜİK kayıtlarına göre 2 bin 158 olarak belirlendi. Ancak 2011 yılı TÜİK verilerine göre nüfusu 2 binin altına düştüğü için 61 yıllık belediyelik olarak yönetilen Kuşu'nun 31 Mart tarihi itibariyle köy statüsünde yönetilmesine karar verildi. nbsp;
nbsp;Karara tepki gösteren dönemin AK Parti'li Belediye Başkanı partisinden istifa ederek bağımsız belediye başkanı oldu. Daha sonra kararı bireysel olarak Anayasa Mahkemesine taşıdı. Ancak bir sonuç çıkmadı. Bu kez de vatandaşlar 30 Mart'taki yerel seçimlerde sandığı protesto edeceğini ve oy kullanmaya gitmeyeceklerini birkaç kez ilçe merkezi ve İzmir'de düzenledikleri meydan gösterilerinde dile getirdi. Bu meydan gösterilerinden de sonuç çıkmadı. Daha sonra bir araya gelen köylüler 30 Mart'taki seçimi boykot kararı aldı. Karar kapsamında bugün bin 500 dolayındaki seçmen köydeki okulda kurulan 4 sandığa gitmeyerek tepkisini ortaya koydu. nbsp; Sandık görevlisi Muammer Gökalp, "Hiçbir vatandaşımız oy kullanmak için gelmedi. Kuşulular bu süreçte sandık alanında ve okul çevresinde herhangi bir vukuat olmadı. Sessiz sakin ve sorunsuz bir seçim geçirdik. Kuşulular demokratik haklarını kullandılar. Sandığa gelmediler" dedi. nbsp; Kuşu Yeni Mahalle Muhtarı Yusuf Çetin (62) de, "2011'de depremden dolayı göç verdik. Bu yüzden beldeliğimizi elimizden aldılar. Şu anda nüfusumuz 2 binin üzerinde. Ancak beldeliğimiz elimizden gittiği için tepki amaçlı oy kullanmıyoruz. Tüm köy halkı bu karara uydu, oy kullanmaya gitmedi" şeklinde konuştu. nbsp; Köy halkından Nurullah Duman (25) ise, "Bu zamana kadar açlık grevi bile yaptık. Ancak sonuç alamadık. Sayın Başbakanımız bizim sesimizi duymadı. Şimdi muhtarlık seçimine de gitmiyoruz. Artık Kuşu'yu kim yönetirse yönetsin. 61 senelik belediye kapatılamaz" dedi.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...