Bu da mı tesadüf, 10 gazete 'düşme' görüntülerini görmedi

Bu da mı tesadüf, 10 gazete 'düşme' görüntülerini görmedi

GÜNDEM Haberleri

Görüntülerde Ahmet Atakan'ın bir binanın çatısından düşerek öldüğü kesinleşmesine rağmen 10 gazete dünkü manşetlerinde olayı polise yıkmaya çalıştı.

Hatay'da, ODTÜ'deki yol protestolarına destek için düzenlenen eylemde hayatını kaybeden Ahmet Atakan'ın yüksekten düştüğü kamera görüntülerinde net bir şekilde belli olmasına rağmen dün bazı gazeteler dezenformasyon yaptı. Olay sosyal medyada ve haber portallarında daha büyük bir provokasyona alet edilmek için kullanıldı. Atakan'ın polis tarafından önce gaz kapsülü ile vurulduğu ardından da akrep adı verilen emniyet aracı ile ezildiği iddiası servis edildi. BBC gibi uluslararası basın kuruluşları bu iddiayı gün boyu Hatay Halkevi Başkanı gibi görgü tanıklarının anlattıklarına dayandırarak verdi. Gün içerisinde hem ölü muayene tutanağı hem de otopsi raporu ortaya çıktı. Her iki rapor da Atakan'ın yüksekten düşme sonucu öldüğünü ortaya koyuyordu. Atakan'ın düştüğü sırada sokakta olan bir güvenlik aracından çekilen görüntüler ve yerel yayın yapan HRT Akdeniz Televizyonu kameramanı tarafından kaydedilen görüntülerle Ahmet Atakan'ın binanın çatısından düştüğü kesinleşti. Olayın net bir şekilde ortaya çıkmasına rağmen Sözcü, Cumhuriyet, Taraf, Yurt, Aydınlık, Birgün, Yeniçağ, Sol, Evrensel ve Özgür Gündem gazeteleri önceki akşam yayınlanan kamera kayıtlarını görmezden gelerek Ahmet Atakan'ın polis tarafından öldürüldüğü yalanını manşetlerine taşıdı. Yapılan bu dezenformasyon belli kesimleri polisle karşı karşıya getirmeyi amaçlıyordu. Maalesef başarılı da oldu. Polisi suçlayan yayınların ardından gerginlik daha da arttı, birçok şehirde düzenlenen gösterilerde ortalık savaş alanına döndü. Olayın provokasyon için kullanılması akıllara şu soruyu getirdi: Ahmet Atakan düştü mü yoksa birileri tarafından atıldı mı? nbsp;Haber Merkezi İSTANBUL

nbsp;Bu da mı tesadüf, 10 gazete 'düşme' görüntülerini görmedi


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...