Bu ailede herkes milli sporcu

Bu ailede herkes milli sporcu

GÜNDEM Haberleri

Balıkesirli Uysal ailesinde sporculuk ruhu babadan oğula, dededen toruna miras kalmış. Bir profesyonel 3 milli sporcu bulunan ailede sportif başarıyı torunlar devam ettiriyor.

nbsp;


Balıkesirli Uysal ailesinde sporculuk ruhu babadan oğula, dededen toruna miras kalmış. Bir profesyonel 3 milli sporcu bulunan ailede sportif başarıyı torunlar devam ettiriyor.
Balıkesir'de yerel bir gazetenin genel yayın yönetmenliğini yapan Levent Uysal (42), eşi Ayla (38), çocukları Muhammet Alperen (18) ve Şahin Uysal (16) sporcu kimlikleriyle dikkat çekiyor. Kendisi Balıkesirspor'da profesyonel kaleci olarak oynayan, Vanspor ve Sakaryaspor kulüplerinden sonra futbola memleketi Balıkesir'de amatör olarak devam eden Levent Uysal, 2 oğlundan birini kaleci diğerini karateci olarak yetiştirdi.
17 YAŞINDA 33 DEFA MİLLİ OLDU
Muhammet 11 yaşında Balıkesir Yeni Sanayispor'da aldığı lisansı ile büyük bir adım atarak Galatasaray A.Ş.'nin alt yapısına alındı. 6 yıldır Florya'da yaşayan Muhammet 18 yaşında ve GS A2 takımını kalecisi. Burada U 15 Milli Takım ile başladığı kariyerini U 18 ve nihayet U 20 Milli Takımının file bekçiliği ile sürdürüyor. 18 yaşında 53 defa milli takım kadrosuna alınan ve 33 defa ilk 11'de çıkarak milli formayı giyen Alperen, "Tek hedefim önce takımım Galatasaray'da A Takımı kalesini, ardından A Milli Takımda kaleye geçmek. Bunu başaracağıma inanıyorum, çok istiyorum" dedi. Muhammet Alperen Uysal, sporcu bir ailenin mensubu olmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu kaydetti.
KARATE ŞAMPİYONU
Levent - Ayla Uysal çiftinin ikinci çocukları Şahin ise ağabeyi ile beraber başladığı futbolu o İstanbul'a gidince bıraktı. Karate sporuna ilgi duyan Şahin eğimiyle birlikte yürüttüğü spora ara verdikten sonra hocaları sayesinde dört elle sarıldı. Hem okula gitti, hem de geliştirdiği karatesi ile milli takıma alındı. Kısa sürede yurt içi ve uluslararası başarılara imza atan Şahin Uysal son olarak Karadeniz ve Hazar Ülkeleri Karate Şampiyonasında rakiplerini döverek altın madalyanın sahibi oldu. Şahin, "Ağabeyimle birlikte futbola gidiyorduk, o İstanbsul'a gidince yalnız kaldım. Karateye yöneldim. Türkiye üçüncülüğüm var, Karadeniz ve Hazar Ülkeleri şampiyonluğum var. Milli takımda ülkemizi temsil etmek çok değişik, farklı bir duygu. Hedeffim, Avrupa şampiyonluğu veya dünya şampiyonu olmak" dedi.
ANNE DE ESKİ MİLLİ SPORCU
Balıkesirli Uysal ailesinde anne Ayla Uysal da yıllar önce yivli silah atıcılığında milli takıma girdi ve Türkiye rekoru kırdı, Balkan şampiyonalarına giderek dereceler elde etti. Hem okuyan hem de milli sporcu olarak branşlarındaki başarılarını s ürdüren çocuklarıyla gurur duyduğunu söyleyen Ayla Uysal, "Biz sporcu bir aileyiz. Ben de Eskişehir'de ortakokul yıllarında atletizm ile spora başladım. Daha sonra lise yıllarında hocamızın bizi yönlendirmesiyle atıcılık sporlarına başladım. Yivli ve havalı silahlar attım. 1990 yılında milli takıma seçildim, Balkan şampoyinasına gittim, Türkiye şamhpiyonlukları elde ettim. Gençyerde Türkiye rekoru kırdım. Balkan şampiyonalarına katılırken iki kez milli oldum. Çocuklarımın formalarında ayyıldızı gördüğüm zaman çok duygulanıyorum, hemen ağlıyorum" diye konuştu.
MİLLİ GURUR
Sporcu ailenin tek milli olmayanı ancak tek profesyoneli baba Levent Uysal. 1982 yılında başladığı Futbolda 20 yıla yakın sporcu geçmişi bulunan Levent Uysal, 1987 - 1994 yılları arasında Balıkesirspor'da profesyonel futbol oynadı. Edremitspor'a kiralık gitti, Sakaryaspor ve Vanspor'da bir süre idmanlara çıktı. 8 yılın ardından amatör spora devam etti. Eşi Ayla Uysal yivli silahlarda eski Türkiye şampiyonu ve milli sporcu. Küçük oğlu Şahin en son yapılan Karadeniz ve Hazar Ülkeleri Karate Şampiyonasında 76 kg'da altın madalya aldı. Faal spor hayatı devam ediyor. Büyük oğlu Alperen ise 6 yıldan beri Galatasaray'da, Florya'da yaşıyor. 53 defa milli takım formasıyla tanıştı, 33 kez milli takım formasıyla sahaya çıktı. Şu anda Galatasaray A2 takımında görev yapıyor. Levent Uysal, "Babam da eski bir sporcuydu, 1960-67 yılları arasında Marmara Bölgesi boks şampiyonuydu. Alperen'in ya eğitim hayatı ya spor hayatı devam edecekti. Türkiye'de ikisinin birlikte yürüme şansı maalesef yok. 11 yaşında İstanbul'a gittikten sonra Florya'da eğitime devam etti. Bizim için asıl olan Alperen'in sportif eğitimini sürdürmekti. Buna da 6 yıldır devam ediyor" dedi.
FRANSA MAÇI
Galatasaray A2 ve U 20 Milli Takım kalecisi Muhammet Alperen Uysal, küçük yaşta babasının isteği ile başladığı kaleciliği ara vermeden geliştirdi. 11 yaşında lisans alan Alperen, milli takımda unutumadığı bir maç anısını da anlattığı sözlerine şöyle devam etti;
"Küçük yaştan itibaren babamın da isteği ile kaleci olarak futbol hayatıma başladım. Lisansım 2004 yılında çıktı. Balıkesir Yeni Sanayispor'da ilk olarak oynadım. 11 yaşımda U 15 takımıyla oynadım, burdaki performansım sonucu Galatasaray'daki hocam Nezih Ali Boloğlu beni İstanbul'a davet etti, orada antrenmana çıktım ve daha sonra 2006 yılında beni Galatasaray'a aldı. 2008 yılında ilk defa U 5 Milli Takımına gittim, İrlanda'ya gitmiştik. Daha sonra milli takımlar hep devam etti, şu anda U 20 Milli Takım kalecisiyim. 2006 yılından beri Galatasaray'da oynuyorum, şu anda A2 takım kalecisiyim. Bu kariyerimi inşallah ileride A Milli Takım seviyesinde yürütürüm. Fransa'daki U 17 Milli maçını unutamlıyorum. Çok zor bir maçtı, Okan derici kornerden gol atmıştı ve 1-0 yendik Fransa'yı. Daha monraki maçlarda da yendik ve şampiyonaya katıldık, orada da üçüncü olmuştuk. Çok güzel bir duygu, maçtan sonrakı heyecan ve mutluluğu daha önce hayatım boyunca yaşamadım."
Tatil iznini fırsat bilen Alperen Balıkesir'de alesiyle hasret gideriyor. Milli sporcu olan aile fertlerinin idmanları da neşeli görüntülere sahne oluyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...