Brüksel görüşmesinden Türkiye'ye vize müjdesi çıktı

Düzenleyen:
Brüksel görüşmesinden Türkiye'ye vize müjdesi çıktı

GÜNDEM Haberleri

Brüksel'de görüşülen göçmen zirvesinden Türkiye'ye vize müjdesi çıktı. Taslak metne göre Türkiye vatandaşlarına uygulanan vize uygulaması Haziran sonunda kaldırılacak.

Sığınmacı krizinin çözümü için atılan adımlar, katedilen mesafe ve bundan sonra yapılması gerekenler ile AB üyelik sürecinin ele alınacağı Türkiye-AB Zirvesi başladı. Zirveye Başbakan Ahmet Davutoğlu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır da katıldı. Brüksel'deki göçmen zirvesinin sonunda Avrupa Birliği tarafından Türkiye'ye teklif edilmesi beklenen önerinin taslağına Reuters haber ajansı ulaştı. Taslaktan Türkiye'ye vize müjdesi çıktı.

VİZE SERBESTİSİ ÖNE ÇEKİLDİ

Taslak metinde Türkiye vatandaşlarına uygulanan vize uygulaması hakkında önemli kararlar var. Metne göre, Türkler için AB vize serbestisi sonbahar değil, Haziran sonunda başlayacak.

TÜRKİYE'NİN ÜÇ TALEBİ

Reuters'a konuşan bir AB diplomatı, Türkiye'nin şu ana kadar söz verilen 3 milyar euro yardımdan daha fazlasını, AB üyelik görüşmelerinin hemen hızlandırılmasını ve Türk vatandaşları için Avrupa'ya vizesiz seyahatin bu bahara çekilmesini istediğini belirtmişti.

Diplomat, bunun karşılığında Ankara'nın Türk karasularında durdurulan mültecilere ek olarak, Avrupa'da sığınma hakkı verilmeyen göçmenlerden Suriyeli olmayanları da geri almayı teklif ettiğini söylemişti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...