Bravo Halid Hoca

Bravo Halid Hoca

GÜNDEM Haberleri

Prof. Halid Tedmuri ve binlerce Türk dostu ay-yıldızlı bayraklarla 3 gün gösteri yaparak soykırım yalanına isyan edecek.

Sözde Ermeni Soykırımı'nın 100. yıl dönümü olan bugün okullarını tatil eden Lübnan Eğitim Bakanlığı'na, ülkedeki Türkiye dostlarından misilleme geldi. CHP'li vekiller Avrupa Konseyi'nde "soykırım" için saygı duruşuna geçerken Prof. Dr. Halid Tedmuri'nin liderliğindeki Lübnan Türk Derneği, ülkelerinde artan Türkiye aleyhtarlığına karşı üç gün boyunca Türk bayraklarını her yerde dalgalandırma kararı aldı. Dernek, TİKA'nın yardımlarıyla Lübnan'a gönderilen 10 bin adet Türk bayrağını ülkenin her yerine dağıtmaya başladı. Binlerce Lübnanlı, aynı zamanda Trablusşam şehrinin Haçlı işgalinden kurtuluşunun 726. yıl dönümü olan 26 Nisan günü, Türk bayraklı yürüyüş gerçekleştirecek. Yürüyüşle, Lübnan'dan tüm dünyaya, "Türkler soykırım yapmadı" mesajı verilecek. Trablusşam Müftülüğü de "soykırım" propagandasına karşı ilmi mücadele başlatacak. Müftülük bu haftaki cuma hutbelerini 1915 hadiselerine ayırarak, Lübnanlı Müslümanlara meselenin iç yüzünü anlatacak. Türk dostu Tedmuri'nin Osmanlı'nın bölgeye hizmetlerini anlatan "Beyrut ve Sultan" adlı bir de kitabı bulunuyor.
Prof. Tedmuri, 26 Nisan'ın Trablusşam'ın fethine denk geldiğini belirterek, "Pazar günü şehrin sokaklarında dolaşarak mitingi düzenleyeceğiz. Orada Türk bayrağını da dalgalandıracağız" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...