Bozdağ: Türk halkı asırlık tartışmaya son noktayı koyacaktır

Düzenleyen:
Bozdağ: Türk halkı asırlık tartışmaya son noktayı koyacaktır

GÜNDEM Haberleri

Adalet Bakanı Bozdağ, "Türk halkının 16 Nisan'da sandıkta vereceği 'evet' oylarıyla asırlık bir tartışmaya son noktayı koyacağına yürekten inanıyorum." dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, bir dergide yayımlanan makalesinde, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile anayasa değişikliğine ilişkin ifadelere yer verdi.

Halk oylamasının Türkiye'nin istiklali, istikbali ve istikrarı için tarihi öneme sahip olduğunu kaydeden Bozdağ, 16 Nisan'da Türk milletinin, bütün kalbiyle "Evet" diyerek, güçlü geleceğin üzerine inşa edilecek yeni ve büyük Türkiye'nin temelini atacağını belirtti.

Bozdağ, rejim tartışmasını sürdürmeyi "Gerçeği görmemek, görmezlikten gelmek ve anlamamak" olarak nitelendirdi.

"Çözüm üretmek hepimizin vazifesi"

Yasama ve yürütmenin 5 yıllığına ayrı ayrı doğrudan halk tarafından seçileceğini, cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin güçlü yasama oluşturacağını, etkin yasama denetimi sağlayacağını belirten Bozdağ, şu görüşlerini paylaştı:

"Türkiye'de, sistem tartışması hiç eksik olmamıştır. Geçmişte siyasette ve ülke yönetiminde söz sahibi olmuş merhum Turgut Özal, Alparslan Türkeş, Necmettin Erbakan ve Süleyman Demirel, Türkiye için başkanlık sistemine geçilmesini önermişlerdir. Ama bugüne kadar sistem değişikliği başarılamamıştır. 2007'de cumhurbaşkanının halk tarafından seçimine dair anayasa değişikliğinin yapılması ve 10 Ağustos 2014'te Türk halkının tarihinde ilk defa doğrudan cumhurbaşkanını seçmesiyle Türkiye, yeni bir döneme girmiştir. Bir yanda seçilmiş cumhurbaşkanı, bir yanda seçilmiş hükümet, cumhurbaşkanının görev ve yetkilerine ilişkin anayasa hükümleri karşısında, yeni durumun sürdürülebilir olmadığı açıktır. Bu tartışmayı, oluşabilecek sorunları şimdiden görerek çözüm üretmek, hepimizin vazifesidir. 16 Nisan 2017 tarihinde yapılacak olan halk oylaması, hükümet sistemi tartışmasını sona erdirmek için tarihi bir fırsattır. Türk halkının 16 Nisan'da sandıkta vereceği 'evet' oylarıyla asırlık bir tartışmaya son noktayı koyacağına yürekten inanıyorum."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...