Bozdağ: 'Gözaltına alınan milletvekilleri hukuku tanımamışlardır'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Bozdağ: 'Gözaltına alınan milletvekilleri hukuku tanımamışlardır'

GÜNDEM Haberleri  / AA

Adalet Bakanı Bozdağ, "Gözaltına alınan milletvekilleri hukuku tanımamışlardır. Davetiye gidiyor, gelinmiyor, o zaman ne çare kalıyor? Zorla getirme çaresi kalıyor. Yargının eline bir seçenek bıraktılar mı? Yok öyle bir şey" dedi.

HDP milletvekillerinin gözaltına alınmasına ilişkin Bakan Bozdağ, "Gözaltına alınan milletvekilleri hakkındaki yargı kararının tamamı yasanın amir hükmüne uymanın doğal sonucudur." dedi.

Bozdağ, şöyle konuştu:

"Gözaltına alınan milletvekilleri, hukukun işlemesine yardımcı olmamışlardır, hukuku tanımamışlardır. Hukuka saygı duymamışlardır. Böyle bir durumda da kanun, hukukun gereklerinin nasıl yerine getirileceğini açıkça yazmaktadır. Kanunun yazdığı bir biçimde hukukun gerekleri yerine getirilmektedir. Bu da tamamen yargının yaptığı bir tasarruftur.

Davetiye gidiyor, gelinmiyor, o zaman ne çare kalıyor? Zorla getirme çaresi kalıyor. 'Bugünkü uygulamayı yapma dışında yargının eline bir seçenek bıraktılar da buna rağmen zorla getirme kararı alındı' denirse o zaman ben hak veririm. Yok öyle bir şey. Onun için Türk yargısı, yasaların uygulanmasının engellenmesi veya imkansız hale getirilmesi için çalışma yapıldığında yargıya hangi kuralın uygulanması emrediliyorsa, o kuralı uygulamaktadır. Hukuka ve hukuk devletine sahip çıkmaktadır. Anayasamızın ve hukuk devletimizin gereklerini yerine getirmektedir. Bu doğal bir haktır."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...