Boşanmalar incelenecek, ailelere eğitim verilecek

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Boşanmalar incelenecek, ailelere eğitim verilecek

GÜNDEM Haberleri  / HABER MERKEZİ

Hükûmet, bireyi ve aileyi korumak için tedbirler dizisi hazırladı. Buna göre evlilik öncesi eğitimleri de kapsayacak bir yapı oluşturulacak. Boşanmaların altındaki temel mesele araştırılacak.

ESMA ALTIN'IN HABERİ - ‘Güçlü Türkiye’ için ‘güçlü aile’ vurgusu yapan hükûmet, çocuk ve aileyi öne çıkaran politikalarını daha da artırmak ve geliştirmek için yeni hedefler ortaya koydu. Bu doğrultuda öncelikle sağlıklı nesillerin devamını ve aile yapısını olumsuz etkileyen kötü alışkanlıklar, bağımlılık ve zararlı akımların etkilerinin azaltılmasına yönelik çalışmalar yapılacak. Aileye yönelik eğitim ve danışmanlık hizmetlerinde, ihtiyacı olan her bireyin katılacağı, çalışma saatleriyle uyumlaştırılmış, merkezinde koruyucu ve önleyici çalışmaların yer alacağı, evlilik öncesi eğitimleri de kapsayacak şekilde bir yapı oluşturulacak. Boşanmaların altında yatan temel meseleler incelenecek, bunu en aza indirgemek için çalışmalar hazırlanacak. Aile içi şiddet araştırmalarının kapsamı çocuk, engelli ve yaşlılara karşı şiddet ile istismarı da içerecek şekilde genişletilecek.

KORUYUCU AİLEYE TEŞVİK

Aile içinde kadın-erkek fırsat eşitliği de güçlendirilecek. Bu doğrultuda, meslek hayatında kadınların temsili artırılacak. Kadın belediye başkanı oranı yüzde 5’e, parlamentodaki kadın temsil oranı da yüzde 25’e yükseltilecek. Sağlıklı nesillerin yetişmesi için çocuklara yönelik koruyucu ve eğitici önemli adımlar atılacak. Gelişim geriliği riski taşıyan çocuklar, engelli çocuklar ve üstün yetenekli çocuklar için aile temelli ulusal erken müdahale programı geliştirilecek. Özel öğretim kurumlarında ihtiyaç sahibi çocuklar için ayrılan ücretsiz kontenjanların kullanım oranını artırmaya yönelik çalışmalar yürütülecek. Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) hizmetinden yararlanan çocuk sayısı ise 230 bine yükseltilecek. Koruma altındaki çocukların aile odaklı hizmetlerden faydalanması artırılacak. Buna göre koruyucu aile hizmetlerinden faydalanan çocuk sayısının 12 bine çıkarılması hedefleniyor. Çocuğa yönelik ihmal, istismar ve şiddetin sebeplerini ve mevcut durumunu tespit eden bilimsel araştırmalar yapılacak. Ülke genelinde tarama, tespit ve izleme faaliyetleri yürüten ‘Çocuklar Güvende Ekipleri’nin kapasiteleri artırılacak. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
ssda20 Ekim 2023 07:00

iman zaafı ,dünya sevgisi ,şehvetin adı aşk olmuş

Sonraki Haber Yükleniyor...