Bonzai seferberliği

Bonzai seferberliği

GÜNDEM Haberleri

Bonzai vakalarındaki artış ve uyuşturucu kullanma yaşının ilköğretime kadar düştüğünü gösteren raporlar, hükümeti çok ciddi önlemler almaya sevk etti.

Uyuşturucuya karşı topyekün seferberlik başlatan hükümetin Başbakan Davutoğlu'nun talimatıyla hazırladığı Uyuşturucu ile Mücadele Acil Eylem planının ana başlıkları şöyle: - Uyuşturucu simsarlarının 'çalışma ofisi' haline gelen metruk/virane binalar yıkılacak. nbsp;- 11 ilde "Narkotim"ler kurulacak. Narkotimlerde ilk kez psikologlar da görev yapacak. nbsp;- Kasım sonunda "Uyuşturucuyla Mücadele Şurası" düzenlenecek. nbsp;- Sağlık Bakanlığı bünyesinde kurulan Danışma Merkezleri ve Rehabilitasyon Merkezlerinin sayısı artırılacak, acil telefon hattı hizmete girecek. - Gümrüklerde 2 bin yeni test cihazı alınacak. - Uyuşturucuyla mücadelede en etkin aktörlerden Narkotik köpeklerinin eğitimine ağırlık verilecek. - Türkiye'nin uyuşturucuyla mücadele haritası çıkarılarak hem uyuşturucunun geçiş güzergahları tespit edilecek, hem de sorunlu bölgelerdeki tedbirler artırılacak. - Uyuşturucu ihbarı yapanlar ödüllendirilecek. nbsp;- Seferberliğe muhtarından öğretmenine kadar herkes katılacak.
Gökhan Kaya ANKARA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...