Bombalı saldırgan Ahlam Albashır'ın keşif görüntüleri ortaya çıktı

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

İstiklal Caddesi'nde bombalı saldırı düzenleyen kadın terörist Ahlam Albashır'a ait yeni görüntüler ortaya çıktı. Albashır'ın saldırıdan 21 gün önce Taksim'e gelip keşif yaptığı tespit edildi.

İstiklal Caddesi'nde 13 Kasım Pazar günü 6 kişinin öldüğü, 81 kişinin yaralandığı terör saldırısına ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma sürüyor.

KEŞİF GÖRÜNTÜLERİ BULUNDU

Soruşturma kapsamında, saldırıyı gerçekleştiren PKK/YPG'li terörist Ahlam Albashır'ın 22 Ekim'de İstiklal Caddesi'ne gelerek keşif yaptığı anlara ilişkin güvenlik kamerası görüntülerine ulaşıldı.

TELEFONLA VİDEO ÇEKMİŞ

Görüntülerde, etek ve gömlek giyen Albashır'ın caddede yürüdüğü, cep telefonuyla video çektiği anlar yer aldı. Sık sık da selfie çektiği görüldü.

AHMET JASKAR İLE BULUŞMASI DA GÖRÜNTÜLENDİ

Albashir ve onu Esenler’de otomobil ile bekleyen Ahmet Jaskar isimli şahsın da görüntüleri paylaşıldı. Kayıtlara göre Jaskar, Esenler’de Albashir’i bekliyor. Bir süre sonra kadın terörist taksi ile yanına geliyor. Burada buluşan ikili, Küçükçekmece’ye gidiyor.

SAHTE KOCA BİLAL HASSAN ARANIYOR

Öte yandan, Ahlam Albashir’in de aralarında bulunduğu 17 zanlı, sevk edildiği nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Üç kişi adli kontrol şartılya serbest kalırken 29 şüphelinin de sınır dışı edilmesi kararlaşıtırlmıştı. Albashir'in Türkiye'ye 4 ay önce 'karı-koca' kılığında birlikte geldiği ve saldırının önemli isimlerinden Bilal Hassan ise aranıyor.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...