Bombacıların kafa karıştıran benzerliği

Düzenleyen:
Bombacıların kafa  karıştıran benzerliği

GÜNDEM Haberleri

Bursa Ulucami önünde düzenlenen ve 13 kişinin yaralandığı canlı bomba eylemi ile ilgili soruşturma çok yönlü sürdürülüyor.

Şanlıurfa’dan geldiği belirlenen canlı bombanın üzerinden kimlikleri çıkan Sultan Y. Afyonkarahisar’da, Emine K. ise İstanbul’da gözaltına alınmıştı. Polis, olayın kilit ismi Emine K.’nın, Sultan Y.’nin kimliğini kopyalamanın yanı sıra İstanbul’da hazırlanan bomba düzeneğini çanta içerisinde Bursa’ya getirdiğini belirledi. Emniyet yetkilileri, canlı bomba ile Emine K. ve Sultan Y.’nin yüz ve fizik olarak birbirlerine çok benzemesinin dikkat çekici olduğunu, canlı bombayı taşıyan sürücüye Emine K.’nın fotoğrafını gösterdiklerinde “Evet canlı bomba bu” dediğini açıkladı. Olayla ilgili 16 kişi gözaltında bulunuyor. Bir polis yetkilisi “Görüntülerden kadın teröristin karşıdan gelen iki polisimizi görünce sağ tarafa doğru çekildiğini fark ediyoruz. Sadece 7 saniye sonra sağa çekilen terörist kadın bombayı patlatıyor. Hedefinde polisleri de öldürmek olabilir. Patlamadan hafif yaralanan iki polis daha sonra diğer yaralılara yardım ediyor” dedi. Bu arada canlı bombanın Şanlıurfa’dan bindiği otobüsün İnegöl’de durdurulduğu ve jandarma tarafından kontrolden geçirildiği öğrenildi. Ekiplerin, sahte kimlikteki isimle ilgili herhangi bir arama kararı olmaması nedeniyle işlem yapmadığı kaydedildi. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...