Bombacı sıradan mülteci gibi geldi

Düzenleyen:
Bombacı sıradan mülteci gibi geldi

GÜNDEM Haberleri

Sultanahmet’i kana bulayan terörist, milyonlarca Suriyeli gibi Göç İdaresi’ne başvurup parmak izi verdi. Suç kaydı yoktu. Bu yüzden takipte değildi.

İstanbul’da turizmin kalbi Sultanahmet’te düzenlenen ve 10 turistin ölümüyle sonuçlanan bombalı saldırıyla ilgili soruşturma sürüyor. Katliamı gerçekleştiren Suriyeli teröristin kimliği kopan parmağından alınan parmak iziyle belirlendi. 1988 Suudi Arabistan doğumlu Nabil Fadlı, Suriye’den Türkiye’ye giriş yaptıktan sonra 5 Ocak Salı günü sığınmacı olarak Zeytinburnu Göç İdaresi Başkanlığı’na başvurdu. Yanında 4 kişi daha vardı. Sığınmacı olarak yaşayacağını belirtti. Göçmenlerin parmak izi alındı. Fadlı, arkadaşlarıyla birlikte Zeytinburnu’nda bir eve geçti. Burada birkaç gün kaldıktan sonra ayrıldı. Bir hafta sonra da Sultanahmet’te bombayı eylemi gerçekleştirdi. Patlamanın olduğu yerde yapılan çalışma sırasında elde edilen deliller arasında yerde bulunan parmak parçası, canlı bombanın kimliğinin belirlenmesini sağladı. Ardından Fadlı’nın belirttiği Zeytinburnu’ndaki adresi baskın düzenlendi. Aynı gün bir kişi gözaltına alındı. Dün de diğer 4 kişi yakalandı. Suriyeli teröristin hiçbir güvenlik kaydı bulunmuyordu. Bu yüzden de arananlar listesinde değildi. Türkiye’de yaşayan milyonlarca sığınmacıdan biriydi. Ta ki, Sultanahmet’te kendini patlatana kadar. 
SIR KAYIP TELEFONDA
Polis, Nabil Fadli’nin son görüşmeyi gerçekleştirdiği telefonun sahibine dün şafak baskını düzenledi. Bir turizm firmasında çalışan Leyla Ş.’nin cep telefonuyla canlı bomba Nabil Fadlı arasında görüşme yapıldığı tespit edince kadın gözaltına alındı. Leyla Ş. ifadesinde telefonunun kayıp olduğunu söyledi. Buna göre turizmci kadın, geçen hafta iş için gittiği Kapadokya’dan 8 Ocak Cuma gecesi uçakla İstanbul’a döndü. Seyahatte telefonunu kaybetti. Hattını 11 Ocak Pazartesi günü kapattı. Leyla Ş. Nevşehir ve İstanbul’da kullandığı taksilerden aldığı faturalar ve komşularının verdiği ifade doğrultusunda telefonunu kaybettiğini ispat etti. Bunun üzerine serbest bırakıldı. Polis cep telefonunun kaybolduğu noktayı ve canlı bomba Nabil Fadlı’nın telefona nasıl ulaştığını belirlemek için çalışmalarını sürdürüyor. Bu arada terör örgütü DEAŞ’e yönelik operasyanlar genişletildi. Dün yurt genelinde 70’e yakın kişi gözaltına alındı. Antalya’da Rus uyruklu 3 kişi sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. İçişleri Bakanı Efkan Âlâ da DAEŞ’le mücadele kapsamında bugüne kadar 3318 kişinin gözaltına alındığını, 847’sinin tutuklandığını, bunların büyük kısmının yabancı uyruklu olduğunu söyledi

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...