Bolu'da orman yangını: Alevler 45 saat sonra kontrol altına alındı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Bolu'da orman yangını: Alevler 45 saat sonra kontrol altına alındı

GÜNDEM Haberleri

Bolu'nun Göynük ilçesinde 45 saat önce başlayan orman yangını kontrol altına alındı. Kaç hektarlık alanın yandığına dair tespit ise soğutma çalışmalarının ardından yapılacak.

Hava sıcaklıklarının artması ile birlikte orman yangınları arttı, ülkenin dört bir yanından haberler peş peşe geldi. Bolu'nun Göynük ilçesinde çıkan orman yangını ise yıldırım düşmesi ile başladı. Perşembe günü başlayan yangın, ekipleri alarma geçirdi.

ÇEVRE İLLERDEN DE DESTEK İSTENDİ

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre; 27 Temmuz Perşembe günü saat 16.30 sıralarında Aşağıkınık köyü mevkiinde başlayan yangına, helikopter ve arzözlerle müdahale edilirken çevre illerden de destek istendi. 1'i Jandarma Genel Komutanlığı, 6'sı Orman Genel Müdürlüğüne ait 7 helikopter desteğe gelirken, Düzce, Sakarya, Zonguldak, Karabük ve çevre illerden de orman işçileri ve itfaiyeciler söndürme çalışmalarına iş makineleri ile katıldı.

45 saatin ardından yangın kontrol altına alınırken soğutma çalışmaları devam ediyor. Sosyal medya hesabından yangının kontrol altına alındığını yayınlayan Bolu Genel Müdürlüğü, "Bolu Göynük'te devam eden orman yangını kahramanlarımızın müdahaleleri ile sonucu kontrol atına alınmıştır. Bölgede soğutma çalışmalarımız devam ediyor" denildi.

Soğutma çalışmalarının ardından kaç hektarlık alanın yandığıyla ilgili tespit yapılacak. (Kaynak: İhlas Haber Ajansı)

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...