Bolu Belediyesi işçilere yüzde 104,6 zam yaptı! En düşük maaş 12 bin liranın üstüne çıktı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Bolu Belediyesi işçilere yüzde 104,6 zam yaptı! En düşük maaş 12 bin liranın üstüne çıktı

GÜNDEM Haberleri

Bolu Belediyesi ve Belediye İş Sendikası arasındaki toplu iş görüşmeleri sonucunda, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, işçilerin maaşlarına yüzde 104,6 zam yapma kararı aldıklarını açıkladı. Böylece en düşük işçi maaşı 12 bin TL'nin üzerine çıkmış oldu.

Bolu Belediyesi ve Belediye İş Sendikası arasındaki toplu iş görüşmeleri neticelendi. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve Belediye İş Sendikası Bolu Şube Başkanı İlhami Yurt arasında imzalanan protokolle, Bolu Belediyesi çalışanlarının maaşlarına yüzde 104,6 oranında zam yapıldı.

"TÜRKİYE'DE EN ÇOK ARTIŞ YAPAN BELEDİYEYİZ"

Belediye Başkanı Tanju Özcan, işçi maaşlarına zam oranında Türkiye'de en yüksek artış yapan belediye olduklarını söyledi. Bolu Belediyesi’nde çalışan bir işçinin en düşük maaşı 12 bin liranın üzerine çıktı.

"İŞÇİLERİMİZİ HİÇ BİR ŞEKİLDE EZDİRMEYECEĞİZ"

Belediye Başkanı Özcan, "Biz bu yıl, 2023 yılının toplamı için yüzde 104,6 bir zam gerçekleştirdik çalışanlarımıza. Bu ortalama zam. 2024’ün ocak ayında açıklanacak enflasyona göre memurun maaşına 5 puan üzerinde artış yapacağız. 2024’ün Temmuz ayında yine enflasyon artı 5 puanlık zam yapacağız. Bundan sonra hiçbir şekilde işçimizi ezdirmeyeceğiz” dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...