Boğaziçi bahanesiyle 192 eylem yaptılar

Boğaziçi bahanesiyle 192 eylem yaptılar

GÜNDEM Haberleri

Boğaziçi Üniversitesine Prof. Dr. Melih Bulu’nun rektör olarak atanmasını protesto etmek amacıyla çeşitli illerde şu ana kadar 192 eylem gerçekleştirildi. Bu eylemlerde bir kısmı mükerrer olmak üzere 725 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan 179’unun terör suçlarından adli sicil kaydının olduğu tespit edildi.

Bir kısmı öğrenci olmayan eylemcilerden T.K’nin, daha önce terör örgütü MLKP’nin gençlik yapılanmasında faaliyet yürüttüğü ve bu nedenle birden fazla kez gözaltına alındığı tespit edildi. Bir başka eylemci D.B’nin ise MLKP faaliyetleri kapsamında ocak ayında tutuklandığı belirlendi. Eylemci M.Ö’nün, TKP-ML konferans örgütünün gençlik yapılanmasında aktif faaliyet yürüttüğü ve defalarca gözaltına alındığı tespit edildi.
66 yaşındaki S.K’nin, Samsun’da PKK/KCK’ya yönelik operasyonlarda gözaltına alındığı tespit edildi. 35 yaşındaki C.A’nın, terör örgütü TKP-ML’nin açık alan yapılanmasında görevli olduğu belirlendi. C.A’nın Gezi eylemlerinde tutuklandığı anlaşıldı. 41 yaşındaki Ş.T’nin MLKP’nin açık alan yapılanması Ezilenlerin Sosyalist Partisinin (ESP) eş genel başkanlığını yaptığı ve daha önce pek çok eylemde gözaltına alındığı belirlendi.
32 yaşındaki P.T’nin Gezi eylemleri kapsamında, 2018’de ise MLKP eylemleri kapsamında tutuklandığı belirlendi. 49 yaşındaki S.G’nin, MLKP yanlısı Sosyalist Kadın Meclisleri Grubu bünyesinde İstanbul’da sorumlu düzeyde faaliyet yürüttüğü, 2007’de ise tutuklandığı ortaya çıktı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...