Boğaz’daki harabe

Boğaz’daki harabe

GÜNDEM Haberleri

Bir dönem İstanbul’un önemli eğlence merkezlerinden biri olan Galatasaray Adası’ndaki kaçak yapıların bir bölümü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından 2017 senesinde yıkılmıştı. Su Ada olarak da bilinen adadaki ikinci yıkım çalışmaları ise geçen yıl temmuz ayında gerçekleşti.

Yazlık restoran ve bazı ofisleriyle birlikte yıkımların tamamlanmasının ardından İstanbul Boğazı’nın tek adası olan Galatasaray Adası âdeta enkaza döndü. Adada yaklaşık 1 yıldır hiçbir faaliyet yok. Ada, Sultan Abdülaziz tarafından 1872 yılında Saray Başmimarı Serkis Kalfa’ya hediye edildi. Serkis Kalfa, adanın üstüne üç katlı bir köşk inşa ederek buraya taşındı. I. Dünya Savaşı'ndan sonra, Serkis Bey'in varisleri tarafından “Şirket-i Hayriye Vapur İşletmesi”ne kiraya verildi ve uzun yıllar kömür deposu olarak kullanıldı. Ada, 1957 yılında Galatasaray Spor Kulübü tarafından satın alınarak sosyal tesis yapıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...