'Böcek'i 3 savcı araştıracak

'Böcek'i 3 savcı araştıracak

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Erdoğan'ın ofisinde ve evinde bulunan böceklerle ilgili hazırlanan teftiş kurulu raporu başsavcılığa gönderildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın çalışma ofisi ile Subayevleri'ndeki konutunda 2012'nin şubat ayında "böcek" olarak bilinen ortam dinleme cihazları bulunmuştu. Başbakanlık Teftiş Kurulu, tele-kulak iddialarıyla ilgili rapor hazırladı. Kurul müfettişlerince son şekli verilen rapor, TMK 10. maddesiyle görevli Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliğine gönderildi. 3 klasörden oluşan kurul raporunda; dinleme cihazlarının söz konusu yerlere Erdoğan'ın ameliyat olduğu 2011 Kasım ayında konulduğu bilgisi yer aldı. Teftiş Kurulu müfettişleri, Başbakanlık Koruma'da görev yapan emniyet ve MİT personelinin ifadelerine başvurdu. TÜBİTAK'ın hazırladığı raporda da prizden elektrik alan 'böcekler'in 1 ay kaldığı iddia edildi. Böceği koyduğu belirtilen kişiye de raporda yer verildi. Kriptolu olduğu belirtilen cihazların dinleme verilerini nereye aktardığının takibinin mümkün olmadığı belirtildi.
Cumhuriyet savcıları Hüseyin Şahin, Sadık Bayındır ve Durak Çetin'in görevlendirildiği soruşturma, "Devletin Güvenliğine Karşı Suçlar" kapsamında yürütülüyor. nbsp;
Gökhan Kaya/TÜRKİYE GAZETESİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...