BM Barış Gücü'nden KKTC'de yeni skandal! Lefkoşa'dan tepki gecikmedi: Yanlarına kalmayacak

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
BM Barış Gücü'nden KKTC'de yeni skandal! Lefkoşa'dan tepki gecikmedi: Yanlarına kalmayacak

GÜNDEM Haberleri  / Anadolu Ajansı

Birleşmiş Milletler (BM) Barış Gücü askerleri, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı (GKK) askerlerine müdahale etmeye çalıştı. KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, müdahale girişimine sert tepki gösterdi ve "Bu, emin olun yanlarına kalmayacak." dedi.

Lefkoşa'daki Yeşil Hat'a sınır Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) topraklarında, Birleşmiş Milletler (BM) Barış Gücü askerleri, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı (GKK) askerlerinin,  iş makinelerini kullanarak ot temizleme işlemi yapıldığı sırada meydana gelen olayda Türk tarafına girerek GKK askerlerine müdahale etti.

BM Barış Gücü askerlerinin, müdaha etmeye çalıştığı sırada GKK askerlerinden birini darp ettiği öğrenildi.

Konuyla ilgili konuşan KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, BM’nin Pile-Yiğitler Yolu konusunda yaşananları hazmedemediğini, dolayısıyla agresifleşerek böyle bir tutum içine girdiğini kaydetti.

YANLARINA KALMAYACAK

BM Barış Gücü askerlerinin yaptıklarının kabul edilebilecek bir şey olmadığını söyleyen Ertuğruloğlu, "Gerektiğinde tepkimizi ortaya koyacağız. Bu, emin olun yanlarına kalmayacak." dedi.

Ayrıca, konuyla ilgili olarak BM Barış Gücü de sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, "Tüm Barış Gücü askerlerinin en yüksek standartlarda hareket etme yükümlülüğü bulunuyor ve daima yaptıkları eylemden sorumlu tutulurlar. Kapsamlı bir soruşturma sonrasında uygun bir biçimde harekete geçmekte tereddüt etmeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...