Bizim Manş! Avrasya Tüneli için geri sayım

Bizim Manş! Avrasya Tüneli için geri sayım

GÜNDEM Haberleri

Marmaray'dan sonra bir hayal daha gerçek oluyor! Asya ile Avrupa, Boğaz'ın altından tünelle birleşiyor.

Avrasya Tüneli'ni kazacak tünel açma makinesini törenle çalıştıran Başbakan Erdoğan, "Her gün 10 metre delme işlemini yaparak, inşallah Asya'dan Avrupa'ya geçmiş olacağız" dedi. Avrasya Tüneli'nin inşasında önemli bir aşamanın başlangıcında olduklarını belirten Erdoğan, "Tünelde ışığın görülmesini sabırsızlıkla bekleyeceğim. Allah ömür verirse yapının tamamlandığını da görecek, yine birlikte açılışını da gerçekleştireceğiz. Bu tarz tünellerden dünyada çok az sayıda var. Amerika'da 4, Malezya'da 1 ve Fransa'da aynı şekilde bir karayolu tüneli bulunuyor" şeklinde konuştu.

nbsp;Bizim Manş! Avrasya Tüneli için geri sayım

Yıldırım Bayezid görevde!
Avrasya Tüneli'ni delecek köstebek, Başbakan Erdoğan'ın butona basmasıyla çalışmaya başladı. Genel seçimlerden önce bitirilmesi planlanan kazı; boyu 120 metre, ağırlığı ise 3 bin 400 ton olan ve Yıldırım Bayezid ismi verilen tünel açma makinesi ile gerçekleştirilecek. Tünel, ortalama 100 dakikayı bulan Göztepe-Kazlıçeşme arasındaki yolculuk süresini 15 dakikaya indirecek. Proje, toplam 14.6 kilometrelik bir güzergâhı kapsayacak. Yolun 5.4 kilometrelik bölümünü deniz tabanı altına inşa edilecek olan iki katlı tünel oluştururken, Avrupa ve Asya yakalarında toplam 9.2 kilometrelik güzergâhta ise yol genişletme çalışmaları yapılacak. Projenin maliyeti, yaklaşık 1.3 milyar dolar. Yıldırım Bayezid, Almanya'da özel olarak üretildi. Deniz tabanının 25 metre altından toprağı kazarak ilerleyecek makine, günde ortalama 8-10 metre yol kat edecek. nbsp;



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...