'Bizi kurtaran...'

Düzenleyen: / Kaynak: Milliyet
'Bizi kurtaran...'

GÜNDEM Haberleri  / Milliyet

THY personeli: “2 arkadaşımız içerde, umarım onlar da kurtarılacak”

Türk Hava Yolları’nın İstanbul-Bamako uçuşlarını gerçekleştiren 7 THY personeli de, silahlı baskın düzenlenen The Radisson Blu Oteli'nde bulunuyordu.

Türk Hava Yolları'ndan yapılan açıklamada, Mali'deki otelde rehin alınan 5 personelin serbest bırakıldığını açıkladı. Kabin memuru Kıvrak, "Asker ve polis odamıza girerek bizi kurtardı" dedi.

SERBEST KALAN THY PERSONELİ
Otelde rehin kalan Türk pilotların İsmail Yerli ve Sadık Murat Arat olduğu belirtildi. Serbest kalan THY personelinin İsmail Yerli, Sadık Murat Arat, Deniz Kıvrak, Şerife Kavacık, Mehmet Atmaca olduğu belirtildi. 

Mali’deki otel baskınında rehin alınanlar arasında bulunan 5 THY görevlisinin kurtarıldığı açıklandı. Kurtarılanlardan kabin memuru Lütfiye Deniz Kıvrak  “Biz asker ve polis operasyonuyla kurtarıldık” dedi.
THY: REHİN İKİ PERSONELİMİZLE BAĞLANTI HALİNDEYİZ

THY Basın müşaviri Ali Genç rehin kalan 2 THY personeliyle ilgili açıklama yaptı. Genç, "Rehin tutulan 2 THY personelinin sağlık durumları iyi. İki personelimizle bağlantı halindeyiz. Bırakılan 5 THY personelinin de sağlık durumu gayet iyi" dedi.

OTELDE 7 THY PERSONELİ VARDI

Otelde rehin kalan THY personelinden 6'sının uçuş amacıyla bu ülkede bulunduğu ve diğer Türk personelin Mali'de görevli olduğu açıklandı.  
Cihan Haber Ajansı da, otelde rehin kalan THY personelinin odalarında olduğunu ve durumlarının iyi olduğunu duyurmuştu. 

SALDIRI SABAH 06.00'DA OLDU

Sabah yerel saatle 6.00 sıralarında otele görgü tanıklarına göre bir pikapla gelen saldırganlar, özel güvenlik görevlilerini etkisiz hale getirdi.
Otelin içine giren saldırganların rastgele ateş açması sonucu ölü ve yaralıların olduğu iddia edildi. Rehin alma eylemi sırasında en az iki özel güvenlik görevlisinin yaralandığı belirtildi

THY personeline özel uçak  

Açıklama  THY, Mali’deki rehine olayında kurtarılan personelini Türkiye’ye getirmek için özel uçak hazırladı.
Türk Hava Yolları (THY) Mali’de rehin alınan THY ekibinin Türkiye’ye getirilmesi için ek sefer düzenliyor. TK 5880 sefer sayılı Boeing 737-900 tipi uçak Bamako’ya gitmek için hazırlandı. THY ayrıca kurtarılan THY ekiplerinin yanı sıra Türkiye’ye dönmek isteyenleri de İstanbul’a getirecek. Uçağın saat 14.00’te hareket etmesi bekleniyor. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Milliyet
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...