'Bize ders vermeyi bırakın da 15 Temmuz gerçeğini görün'

Düzenleyen:
'Bize ders vermeyi bırakın da 15 Temmuz gerçeğini görün'

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, 15 Temmuz darbe teşebbüsüyle ilgili “dost” ülkelerin empati yapması gerektiğini söyledi.

New York’ta düzenlenen “Büyüyen Türkiye, Gelişen Demokrasi” konferansında konuşan Erdoğan, “Dost bildiğimiz bazı ülkeler, bu açık darbe girişimini kınamakta dahi çekimser kalmışlardır. Türkiye’ye her fırsatta demokrasi karnesi veren kurum ve kuruluşlar, milletimizin kararlı mücadelesini görmezden gelmişlerdir. ‘Kim kazanırsa’ bekleyişi içinde yarım ağızla kınamalar yapmışlar, hatta darbenin kurgu olduğunu bile söylemişlerdir. Lütfen bir empati yapın. Benzer bir hadise ABD’de yaşansaydı Amerikan Devleti ne yapardı? Sorumluların tespiti için nasıl bir seferberlik başlatılırdı?” dedi. 15 Temmuz’un demokrasi tarihi için bir dönüm noktası olduğunu kaydeden Emine Erdoğan, “O gece biz de Cumhurbaşkanımızla birlikte tepemize bombalar yağdırmak üzere bekleyen F-16’ların arasından geçerek İstanbul’a indik. Yolculukta gözlerimizden okunan tek şey yürüdüğümüz yolun değerine olan inancımız ve kararlılığımızdı. Her ne yaşayacaksak milletimizle birlikte yaşayacaktık” diye konuştu. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...