Birlik mesajı verildi: Aksakallar İstanbul’da

Düzenleyen:
Birlik mesajı verildi: Aksakallar İstanbul’da

GÜNDEM Haberleri

Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Konseyi, Binali Yıldırım'ın başkanlığında İstanbul'da toplandı. Zirvede “Türk devletleri artık birleşti. Her geçen gün güçleniyoruz” mesajı verildi.

Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) 12. Aksakallar Konseyi Toplantısı, AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım başkanlığında İstanbul’da yapıldı.

Konsey Başkanı Yıldırım açılışta yaptığı konuşmada, Aksakallar Konseyinin, yeni yapısıyla önümüzde ciddi projelerde daha fazla katkı sağlayacağını, yön gösterici rol oynayacağını ifade ederek “Türk Devletleri Teşkilatı, günden güne büyüyor, güçleniyor. Üstlendiği sorumluluk her geçen gün daha da artıyor. Gerek bölgede gerek dünyada daha önemli bir organizasyon hâline geliyor. Türk dünyası, Türk devletleri arasındaki ilişkileri geliştirmek, ekonomik, sosyal kültürel alanlara katkı sağlamak için yoğun bir çalışma içerisinde olacağız” dedi.

'TEK ÇATI' VURGUSU

Türk Devletleri Teşkilatı Genel Sekreteri Baghdad Amreyev de bu zirvenin üye devletlerin daha yakın biriş birliği ve daha derin bir entegrasyon için yeni bir döneme girdiği önemli bir dönüm noktası olduğunu söyledi. Kardeş Türkmenistan’ın teşkilata gözlemci olarak katılmasıyla tarihte ilk defa, tüm bağımsız Türk devletlerinin tek çatı altında birleştiğini vurgulayan Amreyev “Artık Türk dünyası tek bir varlık ve birleşik bir Türk dünyası olarak görülüyor” diye konuştu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...