Birçok ilden büyük nüfusa sahip olan Ergani il olmak istiyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Birçok ilden büyük nüfusa sahip olan Ergani il olmak istiyor

GÜNDEM Haberleri

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin '100 il, bin ilçe' açıklaması sonrasında birçok kazanın il olma ihtimali gündeme geldi. Birçok ilden büyük nüfusa sahip olan o kazada da vatandaşlar heyecanlı. Peki il olabilecek mi?

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre; Birçok ilden büyük nüfusa sahip olan Ergani il olmak istiyor. 

MHP lideri Devlet Bahçeli, geçtiğimiz günlerde grup toplantısında '100. yılda 100 il, bin ilçe' talebini dile getirdi.

136 BİN NÜFUSLU ERGANİ İL OLMAK İSTİYOR

İl olmayı isteyen 19 ilçe arasında olan Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde hareketlilik yaşandı. 136 bin 99 kişilik nüfusa sahip olan Ergani ilçesi, 102 mahalle, 90'ı kırsal, 12'si merkez, 92'si de mezra olarak il olmak için bütün şartlara uyan bir ilçe. Çermik, Çüngüş, Maden, Dicle, Eğil ve Alacakaya ilçelerine sınırı olan Ergani'de vatandaşlar, ilçelerinin il olmasını istiyor.

İlçede ikamet eden Tarkan Tayfur, "İlçemiz çoğu ilçeden büyük olduğu için il olmasını istiyoruz. İnşallah en kısa zamanda il oluruz. Dicle, Eğil, Çermik, Çüngüş ve Maden ilçeleri bu zamanda Ergani'ye bağlanabilir" dedi.

GEÇ KALINMIŞ BİR KARAR

Projenin gerçekleşmesiyle birçok ilçenin Ergani'ye bağlanabileceğini söyleyen Vural Karaduman "Hem vatandaşımıza hem esnafımıza büyük bir yararı olacağına eminiz. İlçemiz çünkü gelişiyor" derken; Ergani'nin il olmasının hem vatandaş hem esnaf için avantajlı olacağını dile getiren Gazi Dolunay, "Ergani ilçemizin il olması projesi geç kalınmış bir karar" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Fatih Galyan 2 Temmuz 2023 11:18

Siverek Şanlıurfa icesi 330.000 bin de kimse sahip çıkmıyor

Abit kinerli 1 Temmuz 2023 17:59

Ergani il olmayi çoktan hak etmiş maden alacakaya dicle egil çermik çöngüş erganiye bağlanilip il olmasi ilan edilmeli ekonomik olarak büyümek hakimiz

Sonraki Haber Yükleniyor...