Bir Suriyeli çocuk daha annesine kavuştu

Düzenleyen:
Bir Suriyeli çocuk daha annesine kavuştu

GÜNDEM Haberleri

Suriye’nin Halep batı kırsalı bölgesinde doğup büyüyen 13 yaşındaki Yazan İbrahim, ocak ayında çalışmak için Türkiye’ye geldi.

Durumdan haberdar olan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, İbrahim’i Gaziantep Çocuk Evleri Müdürlüğünde koruma altına aldı. Aylarca süren çalışma neticesinde, çocuğun ailesinin El-Bab’a göç ettiği öğrenildi. Bunun üzerine Müdürlük yetkilileri, El-Bab İnsani Yardım ve Koordinasyon Merkezi Başkanlığı ile iletişime geçti. Yürütülen görüşmeler sonrası İbrahim, annesi ve kardeşlerine kavuştu. Oğluna sarılan anne Cinen İbrahim “Çocuğumun emin ellerde olduğunu biliyordum. Onu yeniden gördüğüm için çok mutluyum. Türkiye’ye çok teşekkür ederim” dedi. Öte yandan Türkiye, bölgeyi terörden arındırdıktan sonra elektrik, su, yol gibi altyapı hizmetleri gerçekleştirdi. Bunun sonucunda savaş mağduru olanlar ülkesine geri dönmeye başladı. Şu ana kadar 300 bin Suriyeli doğduğu topraklara yeniden yerleşti. Bu arada Türkiye, dünyanın en çok mülteci ağırlayan ülkesi olarak 3,6 milyon Suriyelinin ihtiyaçları için 40 milyar dolardan fazla para harcadı. Osman Çobanoğlu ANKARA

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...