Bir maganda, bir şemsiye ve 11 yaralı

Düzenleyen:
Bir maganda, bir şemsiye ve 11 yaralı

GÜNDEM Haberleri

Sürücüsü saldırıya uğrayan metrobüs yoldan çıkınca 3 aracı altına aldı, ardından iki katlı otobüse çarparak durabildi. Kazada 11 kişi yaralandı

Cüneyt Bitikçioğlu İSTANBUL

Acıbadem’de Kadıköy yönüne ilerleyen ve şoförü şemsiyeli saldırı uğrayan metrobüs yoldan çıktı. Metrobüs önce iki araca çarptı, ardından 3 aracı altına alarak, iki katlı bir otobüse çarparak durabildi. Yürekleri ağza getiren kazada 11 kişi yaralandı. Dün saat 08.30 sıralarında meydana gelen kaza sonrası, olay yerine sevk edilen polis, itfaiye ve sağlık ekipleri, yaralananları kurtarmak için seferler oldu.

SALDIRGAN YOLCU GÖZALTINA ALINDI

Kazaya sebeb olduğu belirtilen yolcu gözaltına alınarak Üsküdar Doğancılar Şehit Tuncer Mustafaoğlu polis merkezine getirildi. Saldırganın şemsiyesi ise metrobüste şoför kabininin hemen yanında görüntülendi. Olay yerinde inceleme yapan polis ekipleri, delil olarak şemsiyeye el koydu. Kazanın ardından trafik felç oldu. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü yönünde trafik durma noktasına geldi. Metrobüsün çaptığı araçların kaldırılmasının ardından trafik 2 şeritten verilmeye başlandı. Metrobüs de saat 11.00 sıralarında çekilerek götürüldü. Şemsiyeli saldırı metrobüsün güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı. 

KAPI TARTIŞMASINDAN...

Görüntülerde, metrobüs şoförüne saldıran Murat A. metrobüse bindikten bir süre sonra şoför Recai Türkoğlu’nun yanına gelerek tartışmaya başlıyor. Ardından şemsiyeyle sert bir şekilde şoförün kafasına vuruyor. Şoför saldırının etkisiyle ön kapıya düşüyor ve ardından kaza meydana geliyor. Tartışmanın, kapının açılıp açılmaması sebebiyle yaşandığı ifade edildi. İddiaya göre, Acıbadem durağına gelindiğinde metrobüsün ön yarısı durakta iken arkası durağa giremedi. Bu sebeple saldırgan Murat A, kapıyı açmayan şoför Recai Türkoğlu ile tartışmaya başladı. Tam kavga çıkacakken yolcular araya girip ikisini de sakinleştirdi. Bu arada öndeki metrobüsler durağı boşaltınca metrobüs ilerleyerek durağa girdi ve bütün kapıları açtı. Şoförle tartışan yolcu ise durakta inmedi. 3-5 saniye sonra da yolcu bağırarak şoföre şemsiyesi ile saldırdı. Yüzüne sert bir darbe alan şoför ön kapıya düştü. Büyük bir gürültü ve sarsıntıyla metrobüs yan yola geçti. Bu arada, ifadesi alınan saldırgan Murat A. sağlık kontrolünden geçirildi. Şahsa güvenlik gerekçesiyle polis yeleği giydiril; motorize ekipler de aracın etrafında güvenlik tedbiri aldı. Murat A’nın bu sabah adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

ZARARI İETT KARŞILAYACAK

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın talimatıyla, metrobüs kazasındaki zararların İETT tarafından karşılanacağı duyuruldu. Topbaş metrobüs şoförlerinin güvenliği için çalışma yaptıklarını da bildirdi.

DÜNYA PARAVANLA ÖNLÜYOR

Türkiye’de çok az otobüste şoför mahalli dış müdahalelere karşı korumalı. Metrobüslerde şoför mahallinde herhangi bir koruma yok. Dünyada ise birçok ülkede toplu taşıma araçlarını kullanan görevliler, yolcuların muhtemel saldırılarına karşı fiziksel olarak korunuyor. Örneğin ABD’de konuya bilimsel yaklaşılmış ve şoförün yolcularla bağlantısını tamamen koparmadan onu fiziksel müdahaleden koruyacak en etkin metot araştırılmıştı. Tamamen bu konuya odaklanan ABD Transit Kooperatif Araştırma Programı (TCRP) da geçtiğimiz yıllarda raporlar hazırlamıştı. Bazı ülkelerde şoför mahalli demir parmaklıkla çevrilirken ABD’nin New York şehrinde son 6 yıldır cam paravan uygulaması yapılıyor. Bu cam paravanın ön kısmındaki boşluk, şoförün gerektiğinde Akbil benzeri ücret toplama aygıtına erişebilmesini sağlıyor. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...