Bir elinde kuzu diğerinde gazete

/ Kaynak: İHA
Bir elinde kuzu diğerinde gazete

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Kayseri'nin Yahyalı ilçesinde yüzlerce koyun ve keçiye bakan çoban Afife Küçükbenli, 'Yılın Sıra Dışı Okuyucusu' seçildi.

Kayseri'nin Yahyalı ilçesinde yüzlerce koyun ve keçiye bakan, bu arada sürekli kitap okuyup, köyde konferans veren kadın çoban Afife Küçükbenli'ye Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 'Yılın Sıra Dışı Okuyucusu' ödülü verilecek. Geçtiğimiz günlerde haber olan Küçükbenli, hayatını anlatırken "10 yıl önce eşimle birlikte 10 koyun ve 3 keçi aldık. Şimdi ise 250 koyun ve 125 keçimiz var. İlk okul mezunuyum. İçimde bir okuma açlığı vardı. O yüzden nerede konferans varsa gittim. Yüzlerce toplantıyı dinledim. Köye gelip buradaki kadınlara konferans verdim. nbsp;Yapılacak çok işler var. Hayalperest olmak yerine, herkesin ayağını sağlam yere basmasını isterim" dedi. Türk Edebiyatı üzerine neredeyse okumadığı kitap kalmadığını belirten Küçükbenli, "Şimdilerde Rus edebiyatına merak sardım. Sipariş ettiğim kitaplar gelsin onları da bitireceğim. Ayrıca repertuvarımda yaklaşık 500 türkü var. Boş kaldığım zamanlarda makale yazıyorum. Hikayelerim var" diye konuştu. Bu sıra dışı gayreti sebebiyle kendisi hakkında çıkan haberlerin ardından çok sayıda tebrik telefonu aldığını belirten Küçükbenli, yaşadıklarını şöyle anlattı: "İlk olarak İstanbul'da yaşayan yeğenim gazetelerdeki haberi tesadüfen görmüş, o aradı. İsviçre'deki kızımdan İtalya'daki dostlarıma kadar herkes aradı. Henüz o heyecanı atlatamamışken Kültür Bakanlığından gelen haberle daha da şaşırdım. Belediye Başkanından Kaymakama kadar birçok kişi kutladı. Bunların hiçbirini gündeme gelmek ya da ödül almak için yapmadım. Benim amacım kocama iyi bir eş, çocuklarıma iyi bir anne olabilmek için kendi geliştirmekti. Umarım bazı insanlar için örnek olur, okumaya teşvik edici olur."
GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...