Bir ASELSAN çalışanı daha öldü

Bir ASELSAN çalışanı daha öldü

GÜNDEM Haberleri

Daha önce şüpheli ölümlerle gündeme gelen Türkiye'nin önde gelen savunma sanayi şirketlerinden ASELSAN'da çalışan bir mühendis daha dün trafik kazasında hayatını kaybetti.

nbsp;Daha önce şüpheli ölümlerle gündeme gelen Türkiye'nin önde gelen savunma sanayi şirketlerinden ASELSAN'da çalışan bir mühendis daha dün trafik kazasında hayatını kaybetti. ASELSAN'ın Akyurt Tesislerinde mühendis olarak çalışan Hakan Öksüz'ün kullandığı araba Ankara'da Güney Çevre Yolu'nun 25. kilometresinde kontrolden çıkarak bariyerlere çarptı. Ardından yön levhasına çarpan otomobil yan yattı. Hakan Öksüz olay yerinde hayatını kaybetti. Yağmur sebebiyle kayganlaşan zeminden kaynaklandığı düşünülen kazada şüpheli bir durum olup olmadığı araştırılıyor. Polis ölen kişinin ASELSAN mühendisi Hakan Öksüz olduğunu da arabada evraklardan tespit etti. Ölen şahsın üzerinde kimlik çıkmayınca şahsın telefonunu bulmak için kaza yerinde arama yapan ekipler araçtaki evraklardan sürücünün kimliğine ulaştı. Türk savunma sanayinin gözbebeği konumundaki ASELSAN daha önce bazı şüpheli ölümlerle gündeme geldi. Bu konuda Ankara Cumhuriyet Savcılığınca yürütülen bir soruşturma da bulunuyor. ASELSAN'la bağlantılı şüpheli ölümlerin ilki 2006 yılında yaşandı. Milli Tank Projesi üzerinde çalışan mühendis Hüseyin Başbilen, 7 Ağustos 2006'da boğazı ve bileği kesilmiş olarak aracının içinde bulundu. Ardından 17 Ocak 2007'de Halim Ünal kafasına isabet eden tek kurşunla öldü. Dokuz gün sonra da Evrim Yançeken oturduğu binanın 6'ncı katından düşerek can verdi. ODTÜ mezunu üç genç mühendisin ölüm sebepleri kayıtlara intihar olarak geçti. 2008 yılında yine bir başka ASELSAN mühendisi Burhaneddin Volkan'ın vatani görevini yapmak için gittiği askerde intihar ettiği açıklandı. Aynı yıl ASELSAN mühendislerinden Zafer Oluk da askerlik görevini yaparken trafo tamiri sırasında elektrik çarpması sonucu öldü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...