Deprem sonrası kaçan müteahhitler tek tek yakalanıyor: Adıyaman'daki Özkan Apartmanı'nın müteahhidi tutuklandı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Deprem sonrası kaçan müteahhitler tek tek yakalanıyor: Adıyaman'daki Özkan Apartmanı'nın müteahhidi tutuklandı
GÜNDEM Haberleri

Kahramanmaraş'ta olan iki büyük depremde binlerce vatandaşımızın hayatını kaybetti ve deprem sonrası binaların sağlam yapılmadığı ortaya çıkınca ekipler bu müteahhitler için düğmeye bastı. Yıkılan binaların müteahhitleri tek tek yakalanıyor ve şuana kadar Gaziantep'teki Ayşe Mehmet Polat Sitesi'nin müteahhidi ve fenni mümessili Mehmet Ertan Akay, yine Gaziantep'te yıkılan Bahar Apartmanı'nın müteahhidi İbrahim Mustafa Uncuoğlu, Hatay'daki Rönesans Rezidans'ın müteahhidi Mehmet Yaşar Coşkun, Gaziantep'teki Pamukoğlu Sitesi'nin inşaat mühendisi A.G ve Adıyaman'da yıkılan çok sayıda binanın müteahhitleri olduğu belirlenen Yavuz Karakuş ve Sevilay Karakuş yakalandı. Öte yandan Adıyaman'da depremde yıkılan Özkan Apartmanı'nın müteahhidi Mehmet Özkan tutuklandı.

6 Şubat Pazartesi günü sabaha doğru 04.17'de meydana gelen merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.5'lik deprem adeta felaketi yaşatmış ve birçok bina yıkılmıştı. Öğleden sonra saat 13.05'te tekrar bir deprem daha meydana gelmiş ve bu kez 7.7'lik bir deprem olmuştu. Bu ikinci depremle birlikte yine birçok bina yıkıldı ve binlerce vatandaşımız enkaz altında kaldı. Ekiplerin seferber olduğu enkaz çalışmalarında birçok vatandaşımız kurtarıldı ancak o günden bu yana 24 bin 617 kişi hayatını kaybetti.

Bu depremlerin ardından yıkılan binalar oldukça dikkat çekti çünkü birçoğu sağlam ve depreme dayanıklı yapılmamıştı. Bunun ardından yetkililer harekete geçti ve yıkılan binaların müteahhitleri tek tek tespit edildi.

ADIYAMAN'DAKİ ÖZKAN APARTMANI'NIN MÜTEAHHİDİ TUTUKLANDI

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Adıyaman'da yıkılan Özkan Apartmanı'nın müteahhidi Mehmet Özkan tutuklandı. Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığının depremde yıkılan binalara yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan Özkan'ın emniyetteki işlemleri tamamlandı. Özkan, sevk edildiği adliyede nöbetçi hakimlikçe tutuklandı. Depremde yıkılan ve yargı mensuplarının da aralarında bulunduğu çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği binanın 2 yıl önce izinsiz şekilde tadilattan geçirildiği öğrenildi.

DİYAR GALERİA İŞ MERKEZİ'NİN MÜLK SAHİBİ YAKALANDI

Kahramanmaraş merkezli depremlerde Diyarbakır'da yıkılan Diyar Galeria İş Merkezi'nin mülk sahibi ile proje sorumluları mimar ve inşaat mühendisi İstanbul'da yakalandı.

ŞANLIURFA'DA 14 KİŞİNİN ÖLDÜĞÜ APARTMANIN  PROJE SORUMLUSU YAKALANDI

Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesinde depremde yıkılan ve 14 kişinin öldüğü Özabacılar Apartmanı'nın proje sorumlusu İstanbul'da yakalandı.  Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında, Haliliye ilçesinde depremde 14 kişinin hayatını kaybettiği  Özabacılar Apartmanı'nın enkazında teknik inceleme yapıldı. İnceleme sonucu kusuru olduğu gerekçesiyle binanın proje sorumlusu O.E. hakkında adli işlem başlatıldı.

Şanlıurfa'da ulaşılamayan ve hakkında yakalama kararı çıkarılan O.E., İstanbul'da gözaltına alındı. O.E.'nin İstanbul'daki işlemlerinin ardından Şanlıurfa'ya sevk edilmesi bekleniyor.

ADIYAMAN'DAKİ MÜTEAHHİT ŞÜKRÜ İŞİTMEN YAKALANDI

Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, Kahramanmaraş merkezli depremlerde bölgede yıkılan binalarla ilgili başlatılan soruşturmanın hızla devam ettiği belirtildi. Açıklamada, soruşturma kapsamında Besni ilçesinde yıkılan 6 binanın müteahhitliğini üstlenen ve şu ana kadar 123 kişinin ölümüne neden olduğu değerlendirilen Şükrü İşitmen hakkında gözaltı kararı verildiği, şüphelinin Mersin Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yakalandığı ifade edildi.

Şüphelinin adli işlemleri için Besni ilçesine getirileceği, konuyla ilgili soruşturmanın devam ettiği kaydedildi.

EMRE APARTMANI'NIN ŞANTİFE ŞEFİ NASMİ TOSUN YAKALANDI

 İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma çerçevesinde, Kahramanmaraş merkezli depremde Gaziantep’in Şehit Kamil ilçesinde yıkılan Emre Apartmanının Şantiye Şefi ve fenni mümessili olduğu öne sürülen şüpheli N. T. ile ilgili çalışma başlattı.

Hakkında savcılıkça açılan “Taksirle Ölüme Sebebiyet Verme ve İmar Kanuna Muhalefet” suçu çerçevesinde soruşturma açılan T.’nin yakalanması için Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığınca gönderilen talimat istikametinde harekete geçen polis, şüphelinin Ümraniye’de olduğu bilgisine ulaştı. Zanlı, bu sabaha karşı Ümraniye’deki evine düzenlenen operasyonla yakalandı. Gözaltına alınan şüpheli, sağlık kontrolünden geçirilerek emniyete götürüldü. Hakkında savcılıkça açılan “Taksirle Ölüme Sebebiyet Verme ve İmar Kanuna Muhalefet” suçu çerçevesinde soruşturma açılan şantiye şefinin, ilerleyen saatlerde soruşturmanın yürütüldüğü Gaziantep’e sevk edileceği öğrenildi.

GAZİANTEP'TEKİ MÜTEAHHİT MEHMET ERKAN ATAY TUTUKLANDI

Gaziantep'te, Kahramanmaraş merkezli depremde yıkılan sitenin müteahhidi ve fenni mümessili Mehmet Ertan Akay İstanbul'da gözaltına alındı. Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığınca depremde yıkılan Ayşe Mehmet Polat Sitesi'nin müteahhidi ve fenni mümessili Mehmet Ertan Akay hakkında "taksirle ölüme sebebiyet verme" ve "imar kanununa muhalefet" suçundan yakalama kararı çıkarıldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri de söz konusu karar üzerine Akay'ı Ataşehir'de yakaladı. Şüpheli Akay'ın emniyetteki işlemlerinin ardından soruşturmanın yürütüldüğü Gaziantep'e gönderileceği öğrenildi.

Deprem sonrası kaçan müteahhitler tek tek yakalanıyor: Adıyaman'daki Özkan Apartmanı'nın müteahhidi tutuklandı

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığınca depremde yıkılan Ayşe Mehmet Polat Sitesi'nin müteahhidi ve fenni mümessili Mehmet Ertan Akay hakkında dün "taksirle ölüme sebebiyet verme" ve "imar kanununa muhalefet" suçundan İstanbul Ataşehir'de yakalanmasının ardından işlemleri için Gaziantep'e getirildi.

İl Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından Gaziantep Adliyesi'ne götürülen Akay, sevk edildiği nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.

GAZİANTEP ŞEYHŞAMİL'DEKİ BAHAR APARTMANI'NIN MÜTEAHHİDİ MUSTAFA UNCUOĞLU

Gaziantep'te depremde yıkılan Bahar Apartmanı'nın enkazında yapılan teknik inceleme sonucu ihmali olduğu belirlenen müteahhit İbrahim Mustafa Uncuoğlu İstanbul'da gözaltına alındı.
Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında, Şehitkamil ilçesinde yıkılan, ilk belirlemelere göre 9 vatandaşın hayatını kaybettiği Bahar Apartmanı'nın enkazında teknik inceleme yapıldı.

Binanın inceleme sonucu ihmali olduğu tespit edilen müteahhidi İbrahim Mustafa Uncuoğlu'nun İstanbul'da olduğu belirlendi. Ekipler, Uncuoğlu'nu Pendik'te kaldığı adreste gözaltına aldı.

Deprem sonrası kaçan müteahhitler tek tek yakalanıyor: Adıyaman'daki Özkan Apartmanı'nın müteahhidi tutuklandı

İNŞAAT MÜHENDİSİ A.G YAKALANDI

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı, merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerde yıkılan ve hasar gören binalara ilişkin soruşturma başlattı. Soruşturma çerçevesinde Gaziantep’in Şehitkamil ilçesinde şu ana kadar 14 kişinin ölü olarak çıkarıldığı Pamukoğlu Sitesi'nin yapılan ilk incelemelerde beton kalitesinin çok düşük olduğu, donat işçiliğinin kullanıldığı, donat işçiliğinin de çok kötü olduğu açıklandı. Açık tespitlere istinaden binanın ruhsatnamesinde fenni mesul olarak bildirilen inşaat mühendisi A.G., Afyonkarahisar Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalandı. A.G., ekipler tarafından Gaziantep’e sevk edildi.

Deprem sonrası kaçan müteahhitler tek tek yakalanıyor: Adıyaman'daki Özkan Apartmanı'nın müteahhidi tutuklandı

RÖNESANS REZİDANS'IN MÜTEAHHİTİ MEHMET YAŞAR COŞKUN GÖZALTINDA

Karadağ'a kaçmak üzereyken İstanbul Havalimanı'nda yakalanan ve gözaltına alınan Hatay'daki Rönesans Rezidans'ın müteahhidi Mehmet Yaşar Coşkun ifadesinde, yapmış olduğu binanın yıkılmasında kusurunun olup olmadığını ancak bilirkişi incelemesinden sonra ortaya çıkacağını söyledi.

MÜTEAHHİT ALPARGÜN KKTC'DE YAKALANDI

Depremde 100'den fazla kişinin hayatını kaybettiği Alpargün apartmanının müteahhidi Hasan Alpargün, gözaltına alındığı KKTC’den bugün Adana'ya getirildi. Depremin hemen ardından KKTC'ye kaçan Alpargün İnşaatın sahibi Hasan Alpargün, Lefkoşa Emniyet Müdürlüğünce gözaltına alındı. “Taksirle öldürme ve yaralamaya neden olmak” suçlarından gözaltında tutulan Hasan Alpargün, gemiyle önce Mersin'e, ardından karayolu ile Adana'ya getirildi. Adli Tıp Birimi'nde sağlık kontrolünden geçirilen Alpargün, burada basın mensuplarının kendisine yönelttiği sorulara "Mukadderat" yanıtını verdi. Alpargün, ifadesi alınmak üzere Adana İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Öte yandan, Alpargün'ün 990 bin dolar, 890 bin euro, 500 bin TL'yi Türkiye'den transfer etmeye çalıştığı, ayrıca Lefkoşa Demirhan bölgesinden daire satın almaya çalıştığı iddia edildi.

(AA-İHA)

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...