Binlerce İzmirli, terörü lanetledi

Binlerce İzmirli, terörü lanetledi

GÜNDEM Haberleri

Geçtiğimiz günlerde İzmir'in Foça ilçesinde düzenlenen hain saldırıda hayatını kaybeden şehitler için teröre lanet mitingi düzenlendi.

Foça ilçesinde 9 Ağustos Perşembe günü askeri aracın geçişi sırasında meydana gelen patlama ardından sosyal medyada yapılan çağrıyla İzmir Gündoğdu Meydanı'nda "teröre lanet mitingi" yapıldı. Gündoğdu Meydanı'nda toplanan çok sayıda İzmirli, terör örgütü aleyhine slogan attı. Türk bayrakları açan ve İstiklal Marşı okuyan vatandaşlara bazı siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri de katıldı. nbsp;

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN


Vatandaşlar, meydanda bir süre slogan attıktan sonra, Konak Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüş sırasında denizde de yelkenliler ve körfez içi ulaşımı sağlayan vapurdaki vatandaşlar da Türk bayraklarıyla katılımcılara destek verdi. Konak'taki İlk Kurşun Anıtı önünde toplanan vatandaşlar, burada şehitler anısına saygı duruşundu bulunarak, İstiklal Marşı okudu. nbsp;
İzmirli vatandaşlar, İstiklal Marşı okunduğu esnada yürümeye devam eden diğer vatandaşlara tepki gösterdi. Şehitler için toplanan kalabalık, hiçbir şey olmamış gibi yürüyen ve İstiklal Marşı'na eşlik etmeyen vatandaşları İzmirli olarak görmediklerini belirtti.

##tgvideo##

Tepkilerini dile getiren bir vatandaş, "Ben Karslıyım ama buraya şehitlere destek vermeye, vatandaşlarımızın acısını paylaşmaya geldim. İnsanlar İstiklal Marşı okunurken durup saygı göstermeliler. Biz onlara tepki gösterince kızıyorlar. Onlar bizden değiller" diye konuştu. Lakabının Şair Yaşar olduğunu söyleyen vatandaş, Foça'da şehit olan askerler için de bir şiir yazdığını belirtirken, onlara olan saygısını bu şekilde göstermek istediğini söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...