Bingöl'de kalleş pusu: 9 şehit 70 yaralı var

/ Kaynak: İHA
Bingöl'de kalleş pusu: 9 şehit  70 yaralı var

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Bingöl'de askeri konvoyun geçişi sırasında düzenlenen kalleş saldırıda 9 asker şehit düştü 70 askerin yaralandığı bildirildi. Daha önce şehit düştüğü haberi gelen Er Mehmet Dildar'ın duran kalbi yeniden çalıştırılarak hayata döndürüldü. Dildar'ın yoğun bakımda olduğu öğrenildi.

Bingöl-Muş karayolu üzerinde içinde sivil askerlerin bulunduğu otobüse yönelik saldırıda şehit sayısının 10'a yükseldiği bildirildi. nbsp; nbsp; nbsp;

SAYI 10'A YÜKSELDİ


nbsp; Daha önce 7 olarak açıklanan şehit sayısı, çeşitli hastanelerde tedavi altına alınan 2 askerin hayatını kaybetmesi ile 9'a yükseldi. Olayda yaralandığı açıklanan 63 yaralıdan 8'i Muş'ta, 4'ü Elazığ'da, 2'si Erzurum'da, 1'i Malatya'da, diğerleri de Bingöl'deki hastanelerde tedavi altına alınmıştı. nbsp;
nbsp; Bu arada şehit olan askerlerden ikisinin isimlerinin Anıl Eruluç ve Eren Kubal olduğu öğrenildi. nbsp;

SALİHLİYE ATEŞ DÜŞTÜ
Bingöl'de düzenlenen terör saldırısında şehit olan 9 askerden birinin Salihlili er Anıl Eruluç olduğu öğrenildi. nbsp;
nbsp; Bingöl-Muş Karayolu'nda düzenlenen saldırıda şehit düşen 9 askerden birinin Manisa'nın Salihli ilçesi nüfusuna kayıtlı Anıl Eruluç olduğu belirlendi. 22 yaşında ve meslek lisesi bilgisayar bölümü mezunu olduğu öğrenilen olan Anıl Eruluç'un yaklaşık 2 ay sonra askerliğini tamamlayacağı kaydedildi. nbsp;
nbsp; Eruluç'un 3 gün önce de izinli olarak Salihli'ye geldiği belirtildi. nbsp;

VALİLİK SAYIYI SÜREKLİ ARTIRDI

Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, savcı ve olay yeri ekibinin yanan otobüsteki incelemesinin sürdüğünü belirtti. nbsp; Aracın roketatarlı saldırı sonucunda yandığını ifade eden Güvençer, "Olay yerindeki inceleme sürüyor, ilk belirlemelere göre 4 şehidimiz var. 48 yaralıdan 34'ü Bingöl Devlet Hastanesi'nde, 14'ü ise Solhan ve Muş Devlet Hastanelerine kaldırıldı" dedi. nbsp; Öte yandan, olay yeri civarında hava destekli operasyon başlatılırken, hastanedeki yaralılar için Bingöl Belediyesi'nin hoparlörlerinden kan ihtiyacı anonsu yapılıyor.

Bingöl Valiliği daha sonra yaptığı açıklamada şehit sayısını 10, yaralı sayısını da 62 olarak duyurdu

YARALILAR ERZURUM'DA

Bingöl-Muş karayolunda seyir halindeki askeri konvoya teröristlerce yapılan saldırıda yaralanan 2 asker, Elazığ'daki Fırat Üniversitesi (FÜ) Hastanesi'nde tedavi altına alındı. nbsp; Yaralı askerlerden biri hava ambulans helikopterle Elazığ Asker Hastanesi'ne, oradan da ambulansla FÜ Hastanesi'ne getirildi. Diğer yaralı asker ise ambulansla hastaneye ulaştırıldı. Bu arada, yaralı askerlerin getirilişi sırasında polis ekipleri hastane girişinde tedbir aldı, koridor oluşturdu. nbsp; Elazığ Valisi Muammer Erol, hastaneye gelerek, Başhekim Prof. Dr. Muhammed Said Berilgen'den yaralıların durumuna ilişkin bilgi aldı.

BESNİ'DE YAS VAR

Bingöl'deki terör saldırısında şehit olan Piyade Er Eren Kupal'ın ailesi, acı haberle yıkıldı. nbsp;

Adıyaman'ın Besni ilçesine bağlı Konuklu köyündeki evinde 20 gün izin kullanan Piyade Er Eren Kupal (22), Hakkari Şemdinli'deki birliğine katılmak üzere askeri konvoy ile giderken, terör örgütü tarafından gerçekleştirilen hain saldırıda hayatını kaybetti. Eren Kupal'ın şehit olduğu haberi, ailesine akşam saatlerinde verildi. Besni Kaymakamı Gürkan Demirkale, Besni Garnizon Komutanı Yarbay Hüseyin Yılmaz ve Besni İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yaman, Baba Haciali Kupal'a oğlunun şehit olduğunu bildirdi.

Acı haberi alan aile fertleri ve yakınları sinir krizleri geçirirken, şehidin baba ocağından feryatlar yükseldi. Anne Hacer Kupal, baygınlık geçirdi. Şehidin baba ocağının önünde bekleyen sağlık ekipleri, fenalaşan şehit yakınlarına müdahale etti. Baba Haciali Kupal ise metanetini korumaya çalıştı.

KALBİ DURAN ASKERE MÜDAHALE

Bingöl'de meydana gelen hain terör saldırısında yaralanarak ambulans helikopterle Erzurum'a getirilen er Mehmet Dildar'ın kalbinin durduğu öğrenildi. Doktorlar askeri hayata döndürmek için yoğun çaba sarf ediyor.
Bingöl-Muş karayolu 11 Evler köyü yakınlarında askerleri taşıdığı belirtilen sivil otobüse PKK mensupları tarafından önce roketatar, ardından da uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda yaralanan askerlerden er Mehmet Dildar'ın kalbinin hastane girişinde durduğu, doktorların yoğun bakım ünitesine alınan Dildar'ı hayata döndürmek için yoğun çaba sarf ettiği öğrenildi.
nbsp; Öte yandan Erzurum'da vatandaşlar yaralı askerlere kan vermek için hastanelere akın etmeye ba şladı. Şehirde zaman zaman küçük çaplı terör karşıtı protestolar da görüldü. nbsp;
Daha önce 10 olarak duyurulan şehit sayısı, Mehmet Dildar'ın hayata döndürülmesiyle 9'a düştü...



GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...