Bingöl 5,7 ile sallandı, 1 korucu şehit

Bingöl 5,7 ile sallandı, 1 korucu şehit

GÜNDEM Haberleri

Merkez üssü Bingöl’ün Karlıova ilçesi olan 5.7 büyüklüğündeki deprem dün saat 17.24'te meydana geldi. Şiddetli sarsıntı başta Erzurum olmak üzere komşu illerden de güçlü bir şekilde hissedildi.

Depremin ardından en büyükleri 4,6 ve 4,7 olmak üzere yüze yakın artçı depremler kaydedildi. Bingöl Valiliği, Kaynarpınar köyünde karakola ait iki gözetleme kulesinin çöktüğünü ve üçü güvenlik görevlisi 9 kişinin yaralandığını bildirdi. Güvenlik görevlilerinden Cengiz Pullu kurtarılamayarak şehit oldu. AFAD da toplam yaralı sayısının 21 olduğunu bildirdi. Vali Kadir Ekinci, Yedisu ilçesinin Elmalı ve Dinarbey köylerinde 10 evde çökme olduğunu açıkladı. Birçok vatandaş geceyi dışarıda geçirirken; Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum da Bingöl'e gitti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...