Binali Yıldırım'dan CHP'ye tepki: 15 Temmuz’a leke sürüyor

Düzenleyen:
Binali Yıldırım'dan CHP'ye tepki: 15 Temmuz’a leke sürüyor

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Binali Yıldırım, 15 Temmuz’daki şanlı direnişe dil uzatan CHP’nin tavrına tepki göstererek, “Bu milletin hissiyatıyla âdeta alay etmektir” dedi.

Başbakan Yıldırım, Şehit Kıdemli Üsteğmen Arif Ekmekçi Lojistik Destek Gemisi’nin denize indirme törenine katıldı. Türkiye’nin savunma sanayisinde son 15 yılda çok büyük ilerlemeler kaydettiğini belirten Yıldırım, “Yüzde 24’lerden, yerlilik payını yüzde 60’ın üzerine çıkardık. Hedef daha büyük. Bunu da gerçekleştireceğiz. Bunu gerçekleştirmeye kapasitemiz de var, kabiliyetimiz de var, imkânımız da var. En büyük dayanağımız milletimizdir” diye konuştu. 

Yıldırım, Baykan Kaymakamı Mehmet Kocabey’e yönelik terör saldırısına değinerek, şunları söyledi: “Allah’a şükür kaymakamımız ve yanındakiler yara almadan kurtuldu. Bunu niye yapıyorlar? Çünkü o kaymakamımız, o bölgede vatandaşlarımıza hizmet götürmek, terörün sömürüsünü ortadan kaldırmak için gece gündüz demeden çalışıyor. Bu karanlık odaklar haklarını savunduklarını iddia ettikleri vatandaşlarımıza hizmet gitmesini, oraların mamur hale gelmesini maalesef istemiyor. 

“ADALETİN YERİ MECLİS’TİR”
Türkiye bir yandan proje üzerine proje, yatırım üzerine yatırım yaparken diğer yandan da ihanet odaklarıyla amansız mücadele içinde. Allah’ın izniyle bu mücadele, zaferle taçlanacak, bu topraklardan terör illetini tamamen yok edeceğiz. Gönlümüz arzu ediyor ki diğer siyasi partiler bu süreçte, bu mücadelede bizlerle beraber olsun. Bu milletin gördüğü belki de en büyük ihanet olan 15 Temmuz darbe girişimine ‘kontrollü darbe’ demek, bu milletin hissiyatıyla adeta alay etmektir. Milletimizin şehir şehir, meydan meydan verdiği o destansı özgürlük mücadelesine halel getirmek, leke sürmek hiç kimsenin hakkı ve haddi olmamalıdır. Yollarda adalet aramak olabilir ama önce adil olacağız, milletin canıyla bedel ödediği 15 Temmuz zaferine ‘kontrollü darbe’ demekten vazgeçeceğiz. Adaletin yeri Meclis’tir, yollar değildir. Siyaset üretmeden sürece boşa tırpan çalmanın âlemi yok.”

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...