Binali Yıldırım uyardı: Karşılık verilecek!

Düzenleyen:
Binali Yıldırım uyardı: Karşılık verilecek!

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Binali Yıldırım, Kocaeli'de iş dünyası ve STK temsilcilerine hitap etti.

Kocaeli'nde işadamlarıyla buluşan Başbakan Binali Yıldırım'ın gündeminde, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) düzenlediği tartışmalı referandum vardı.

Kürsüye çıkan Yıldırım, "Türkiye Cumhuriyeti'nin toprak bütünlüğüne zarar verecek, insanının hayatına kastedecek kim olursa olsun, ister Suriye'de, ister Irak'ta sınır değişikliğine cüret edecek, statü değişikliğine yeltenecek kim olursa olsun, bu ülkemizin ulusal güvenlik meselesidir ve gereken karşılık hiç tereddütsüz verilecektir. Bundan hiç kimsenin zerre kadar şüphesi olmasın" dedi.

Başbakan Yıldırım, son 24 saatte 30 PKK'lı teröristin öldürüldüğü bilgisini verdi: "Bunlar tabii güç kaybedince bu sefer her türlü alçaklığı yapıyorlar. Sivillere, askere, polise, korucularımıza saldırıyorlar ama Allah'a şükür şunu rahatlıkla söyleyebilirim;  terörle mücadele konusunda bugün inisiyatif tamamen devlettedir ve terör örgütleri, özellikle de PKK, Kuzey Irak ve Suriye'de yaşanan gelişmelerden medet ummaktadır. Onlar devlet olacak işte bağımsız devlet olacaklar, bu sayede onlar da amacına erişecekler gibi bir tatlı hayalin içine girmişlerdir."

Avrupa Birliği (AB) ile ilişkilere de değinen Başbakan, şunları söyledi:

"Avrupa'nın güvenliği Türkiye'den başlıyor. O yüzden de Avrupa konuya bu açıdan bakmalı ve bundan sonraki süreçte kısa vadeli siyasal hesapları bir kenara bırakıp, uzun vadeli, bölge barışı, bölgenin güvenliği, bölgenin gelişmesi için Türkiye ile daha yakın iş birliğini geliştirmelidir.

Bizim hiçbir zaman AB'nin halkıyla, orada yaşayan ülkelerin insanlarıyla bir sorunumuz olmadı. Sorunumuz bazı Avrupalı yöneticiler, maalesef seçim zamanları gelince Türkiye onların birinci gündemi oldu. Hollanda bunu yaptı kaybetti, Almanya da yaptı o da kaybetti. İnşallah bundan sonra tecrübe olur, bir daha böyle Türkiye ile uğraşmak cihetine gitmezler. Avrupa ile Türkiye'nin ilişkilerinin gelişmesi şarttır."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...