Binali Yıldırım: Terörün bedeli 100 Yavuz köprüsü

Binali Yıldırım: Terörün bedeli 100 Yavuz köprüsü

GÜNDEM Haberleri

"Terörün Türkiye'ye maliyeti 400 milyar dolar oldu. Bu parayı anlamsız savaş için harcamasaydık, Bakü-Ceyhan-Tiflis boru hattı gibi 120 tane yapardık"

AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, yeni Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın maliyetine ilişkin iddia ve spekülasyonlara ilginç bir örnekle cevap verdi. NTV canlı yayınına katılan Yıldırım gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Saray'ın Karadeniz Otoyolu'nun Sinop ile Samsun arasındaki 150 km'lik bölümünün maliyetinin 3'te biri olduğunu ifade eden Binali Yıldırım, "Bunu gündeme getirmek bile ayıptır. Tartışmanın anlamlı olduğunu düşünmüyoruz" dedi. Cumhurbaşkanı ve Başbakan arasındaki "yetki çakışması" iddialarına değinen Yıldırım, bu durumun söz konusu olmadığını söyledi. Cumhurbaşkanlığı'nda yeni oluşturulan yapılanmaya yönelik "ikinci bakanlar kurulu" ifadesinin de yanlış olduğunu belirten Yıldırım, "İhtiyaç olursa zaten Sayın Cumhurbaşkanı, Bakanlar Kurulu'nu topluyor. Nitekim yeni senede bu uygulamaya da başlayacak" diye konuştu. Çözüm süreci ve terörün ekonomik boyutuna da değinen AK Partili Yıldırım, terörün Türkiye'ye maliyetinin 400 milyar dolar olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Eğer biz bu parayı anlamsız savaş için harcamasaydık, Bakü-Ceyhan-Tiflis boru hattı gibi 120, Yavuz Sultan Selim köprüsü gibi 100 tane yapardık."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...