Binali Yıldırım: Herkes bilsin ki o Kandil sönecek

Düzenleyen:
Binali Yıldırım: Herkes bilsin ki o Kandil sönecek

GÜNDEM Haberleri

Vanlılara hitap eden Başbakan: Unutmayın, devletin şefkat eli, hep sizinle beraber olacak. Demir yumruğu da teröristin tepesinde patlayacak.

Başbakan Binali Yıldırım, Van’da düzenlenen toplu açılış töreninde vatandaşlara hitap etti. Yıldırım, özetle şunları söyledi: Dünya âlem bilsin ki Türk de biziz, Kürt de biziz, Zaza da biziz, Laz da biziz, İzmir de biziz, Van da biziz. Kürtçe de bizim, Türkçe de bizim, Zazaca da bizim, Lazca da bizim. Bizler Alparslan’ın, Selahaddin Eyyubi’nin torunlarıyız. Ne diyor şair? ‘Sen ve ben gözyaşıyla ıslanmış hamurdanız, rengimize baksınlar kandan ve çamurdanız’. Bizler hep birlikte aynı kıbleye yönelir, aynı camide saf tutarız, ilahi huzurda kıyama dururuz, Peygamberin ümmeti olmaktan şeref duyarız. Allah’ın birleştirdiğini ayıranlara hep karşı dururuz. Yeter ki oynanan oyunu görelim, oynanan oyunun farkına varalım. Herkes şunu bilsin ki o Kandil sönecek, Kandil’i söndüreceğiz. Terörün efendilerinin Kandil’ini mutlaka söndüreceğiz. Kardeşliğin, birliğin, beraberliğin rüzgârı o Kandil’i söndürecek.

“DÜNYAYI DAR EDECEĞİZ”
Gün uyanık olma günüdür. Hileli tuzakları görme, ferasetli davranma günüdür. Şimdi bizi de ‘Kürtler, Türkler’ diye ayrıştırmak istiyorlar. Biliyorum ki Kürt kardeşlerim bu oyuna asla gelmez. Asil milletimiz hileli tuzaklarını başlarına geçirecek. Güvenlik güçlerimiz, yabancı istihbarat servislerinin tetikçiliğini yapan teröristleri kaçtıkları yere kadar kovalayacak, bulundukları delikte etkisiz hale getirecek. Onlara sadece Van’ı değil, sadece Türkiye’yi değil, dünyayı dar edeceğiz, dünyayı. Başbakan olduğum ilk günlerde bir şey söyledim, dedim ki ‘Bu terörü, bu terör belasını mutlaka sona erdireceğiz, milletin başından bu belayı defedeceğiz.’ Hamdolsun ki bu yolda devam ediyoruz. Siz de şahit olun ki Van’ın bu meydanı şahit olsun ki annelerin gözyaşı dinecek, terörün gençlerimizi kullanmasına asla izin vermeyeceğiz.
Binali Yıldırım: Herkes bilsin ki o Kandil sönecek
YENİ SİSTEMİN ADI GARANTİLİ HÜKÜMET SİSTEMİ 
CNN Türk-Kanal D ortak yayınında soruları cevaplandıran Başbakan Yıldırım, “Tamamen kendi yönetimimize uygun Cumhurbaşkanlığı sistemi getiriyoruz. Bu sistemin adı garantili hükümet sistemi. Seçim olduğunda hükümet geliyor” dedi. Firari FETÖ’cü Adil Öksüz’le ilgili olarak, “Çeşitli iddialar var. Nereye saklanırsa saklansın mutlaka yakalayacağız” diyen Yıldırım, Kılıçdaroğlu’nun “Kıdem tazminatı kalkacak” iddiasına da, “Böyle bir şey sözkonusu değil” cevabını verdi.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...