Bilançoyu MSB paylaştı: Pençe Harekat bölgelerinde 165 terörist etkisiz hale getirildi

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Bilançoyu MSB paylaştı: Pençe Harekat bölgelerinde 165 terörist etkisiz hale getirildi

GÜNDEM Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Milli Savunma Bakanlığı, 15 Ağustos-10 Kasım 2023 tarihleri arasında Pençe Harekat bölgelerinde 838 taciz ve saldırı meydana geldiğini, 165 PKK/KCK'lı teröristin ise etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Terörün kökünü kurutmak için gece gündüz çalışmaya devam eden Kahraman Mehmetçik, operasyon üzerine operasyon düzenliyor. Milli Savunma Bakanlığı (MSB), 15 Ağustos-10 Kasım arasında Irak'ın kuzeyinde başarıyla sürdürülen operasyonların bilançosuna dair bilgi verdi.

Milli Savunma Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu'nun, Irak’ın kuzeyinde başarıyla devam eden Pençe Harekâtlarını yerinde denetlediği bilgisine yer verildi.

Hakkâri Çukurca’daki 2’nci Hudut Tugay Komutanlığının Altıntepe Üs Bölgesi’ni ve 1’inci Hudut Tugay Komutanlığının Şehit İs. Uzm. Çvş. Hakan Ergin Üs Bölgesi’ni ziyaret eden Orgeneral Bayraktaroğlu'nun, araziyi incelediği ve alınması gereken ilave tedbirlere ilişkin talimatlar verdiği belirtildi.

"165 TERÖRİST ETKİSİZ"

Açıklamada şu bilgilere yer verildi: "15 Ağustos-10 Kasım 2023 tarihleri arasında Irak’ın kuzeyinde yer alan Pençe harekât bölgelerinde 838 taciz ve saldırı olayı meydana gelirken Mehmetçiklerimizin müdahalesi ile 165 PKK/KCK mensubu terörist etkisiz hâle getirildi.

Bölgede 161 mağara ve sığınak imha edilirken 303 mayın/EYP tespit edilerek etkisiz hâle getirildi. Arama-tarama faaliyetlerinde 58 muhtelif silah, 181 bin 833 mühimmat ve çok miktarda yaşam malzemesi ele geçirildi.

Kara Kuvvetleri Komutanlığımız başta PKK/KCK-YPG/PYD, FETÖ-PDY ve DEAŞ olmak üzere tüm terör örgütlerine karşı azim ve kararlılıkla mücadelesini sürdürüyor."

https://twitter.com/tcsavunma/status/1723633288185536630

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...