Bilal Erdoğan, okul arsasına bakmak için Mardin'e geldi

/ Kaynak: CHA
Bilal Erdoğan, okul arsasına bakmak için Mardin'e geldi

GÜNDEM Haberleri  / CHA

Bilal Erdoğan ile birlikte Mardin'e gelen Muammer Güler, Mardin Havaalanı'nda Vali Ahmet Cengiz, İbrahim Fide ve partililer tarafından karşılandı.

Mardin'e yapılacak olan imam hatip lisesinin arsasına bakmak için Gençliğe Hizmet Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Bilal Erdoğan ile birlikte Mardin'e gelen İçişleri Bakanı Muammer Güler, Mardin Havaalanı'nda Vali Ahmet Cengiz, AK Parti İl Başkanı İbrahim Fide ve partililer tarafından karşılandı. nbsp;Mardin Valiliği'ni ziyaret eden İçişleri Bakanı Muammer Güler, burada yapılacak imam hatip lisesi konusunda gazetecilere bilgi verdi. Eğitim davasının, millet olma davasının ve Türkiye vizyonunun çok önemli bir ayağı olduğunu belirten İçişleri Bakanı Muammer Güler," Eğitimde devlet vatandaş işbirliğinde, işin içine sokmak özellikle sivil toplum örgütleri, vakıfların bu alandaki hizmet gönüllülerin tecrübelerini eğitim hizmetleri ile birleştirmenin çok önemli bir yönü var. Özel okulların bu anlamda ayrı bir misyonu var. Bütün Mardinli işadamlarımızı, Mardin'e gönül verenleri de bu alanda hizmet verenleri, bu konuda katkı vermeye davet ediyorum." dedi. nbsp;Çözüm sürecinin getirdiği havanın Mardin'deki kamusal yatırımlar yanında özel sektör yarırımlarına ve hayırsever iş adamlarının yatırımlarına çok önemli bir katkısı olduğuna inandığını ifade eden Bakan Güler, şöyle konuştu: "Buradaki huzur ve istikrar ortamının bunun en bariz örneğini turizm alanında gördük. Bunu Sayın Başbakanımda gurup toplantılarında belirtmiştir. Elbetteki buradaki çözüm sürecinin getirdiği huzur ortamı bütün hizmetlerde çok önemli bir katkısı var. Onun için biz çözüm sürecinin bu bölgede devamını istiyoruz. İşe katkısı var. İstihdama katkısı var. Bu bölgedeki yatırımlara katkısı var. Mardin'de birinci organize sanayi doldu. İkinci organize yapıyoruz. Nusaybin'e, Kızıltepe'ye yeni sanayi bölgeleri yapmak için çalışmalar başlatıldı. Bu bölgedeki yatırımlara devletimizin verdiği teşviklere talep var. Bu taleplere bölgedeki huzurun, istikrarın sürmesi çok önemlidir."
Eğitim davasının, millet olma davasının ve Türkiye vizyonunun çok önemli bir ayağı olduğunu kaydeden Güler, konuşmasında şunları ifade etti: "Bu ayağın güçlü olması toplumun geleceği için çok önemli. Bu anlamda yatırımlarımız var. Zaten Mardin'de yapılan bu yatırımlar içerisinde eğitim en önemli hizmet konularının başında geliyor. AK Parti hükümetinin kurtuluşundan bu yana 4 önemli hizmet konusuda eğitim, sağlık, adalet ve güvenlik olmuştur. Eğitim zaten her zaman birinci sıraya konulmuştur. Mardin'deki bu eğitim yatırımını da önemli görüyoruz. Yapılacak olan okulun bir yurdu da olacak. Türkiye Eğitim ve Gençlere Hizmet Vakfı'nın bu anlamda Mardin'deki ilk yatırımı olacak. Çok önemli bir hizmetin yapılması Mardin için çok önemlidir. Bu konuda hayırsever işadamı Sayın Kazım Türker'e teşekkür ediyorum." diye konuştu.
Çözüm sürecinin bölgeye önemli bir hava getirdiğini belirten Gençliğe Hizmet Vakfı Yönetim Kuru Başkanı Bilal Erdoğan ise vakıf olarak, şuurlu, güçlü, huzurlu bir toplumun yolunun eğitimden geçtiğinin bilincinde olduklarını belirtti. Erdoğan, "Bütün Türkiye'ye bu konuda hizmet vermeye çalışıyoruz. Mardin'de de hayırseverlerimizin katkısı Sayın bakanımızın aracılığı inşallah Mardin'de güzel bir tesis kurmayı hedefliyoruz. İnşallah kısa sürede hayata geçireceğiz."
GÜNDEM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...