Beştepe Camii bugün açılıyor

Beştepe Camii bugün açılıyor

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde inşası tamamlanan caminin açılışı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bugün yapılacak.

Külliye sınırları dahilinden halka açık mekanlardan biri olan caminin oturum alanı 5 bin 177 metrekare. Bodrum, namaz katı ve mahfil katından oluşan caminin, her biri iki şerefeli, yükseklikleri 59.30 metre olan dört minaresi bulunuyor. Camide engelliler için gerekli tüm düzenlemeler yapılmış durumda. Yaklaşık 3 bin kişinin ibadet edebileceği büyüklükteki caminin mimarisi, Türk ve Osmanlı mimarlık tarihinin bir sentezi olarak niteleniyor. Bütün hat projeleri ise hattat Hüseyin Kutlu'ya ait.

Caminin imamı ise eski Beykoz Riva Camii İmamı Mehmet Bilir. Bilir, 2010 yılında Moskova'da, 2014'te Malezya'da düzenlenen Kuran-ı Kerim okuma yarışmasında dünya ikincisi olmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...