Beşir Atalay'dan uçak açıklaması: Gerekiyorsa her zaman yaparız

/ Kaynak: AA
Beşir Atalay'dan uçak açıklaması: Gerekiyorsa her zaman yaparız

GÜNDEM Haberleri  / AA

Beşir Atalay, TSK tarafından düşürülen Suriye uçağı ile ilgili 'Ülkemizin menfaatlerini korumak için gerekiyorsa her zaman yaparız' dedi.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Türk hava sahasını ihlal eden Suriye'ye ait savaş uçağının düşürülmesine ilişkin, "Büyük bir devlet ciddiyeti içinde yapılması gereken yapılmıştır. Ülkemizin menfaatlerini korumak için gerekiyorsa her zaman yaparız" dedi.Atalay, partisinin Kırıkkale Belediye Başkan adayı Mehmet Saygılı'nın seçim bürosunu ziyaretinde gazetecilerin soruları üzerine, Suriye uçağının, Türkiye'nin hava sahasını ihlal etmesi sebebiyle önce 4 kez uyarıldığını, dikkate almayınca düşürülmesinin haklı bir gerekçeye dayandığını söyledi.Türkiye olarak tavırlarının çok açık olduğunu ifade eden Atalay, şöyle konuştu:"Biz bunu çok önceden de ilan ettik. Angajman kurallarını da yeniledik. Bunları ilan ettik ve herkes biliyor bunu. Orada yapılacak bir şey yoktu. Eğer orada siz gerekeni yapmazsanız o yanlış olurdu. Onun için büyük bir devlet ciddiyeti içinde yapılması gereken yapılmıştır. Ülkemizin menfaatlerini korumak için gerekiyorsa her zaman yaparız. Tabi bunu seçim öncesi speküle edenler var, onlara doğrusu hayret ediyorum, kınıyorum da. Böyle bir durumda yani ne yapılabilirdi? Suriye uçaklarına 'gelin de siz seçim öncesi bizim hava sahamızı ihlal edin' mi dedik? Davet mi ettik? Neticede kendileri yanlış yaptılar ve karşılığını gördüler. Türkiye bu şekilde gerekeni yaptı, yine de öyle bir şey olursa yapar. Burada tartışılacak da bir şey yok. Şu anda bizim sınır bölgemizde herhangi bir hareketlilik de yok, herhangi bir risk, rahatsız edici bir durum da yok."

Başbakan Yardımcısı Atalay, Suriye tarafının her zaman olduğu gibi yanlış ifadeler kullandığını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Kendilerini savunuyorlar, vesaire ama her şey belli. Uluslararası kriterler içinde de baktığınızda uçakların hava sahamızı ihlal ettiği belli. Suriye konusunda sınır bölgemizde yeni gelişme oldu. Bir kapı vardı, onu da muhalifler ele geçirdi. Şu anda Türkiye-Suriye sınırında oradaki rejimin hakim olduğu bir kapı da kalmadı. Son kapıydı bu. İçeride çetin mücadeleler sürüyor ama biz, Türkiye sınırının bu tarafında herhangi bir hem Suriyeli göçmenler için hem de vatandaşlarımız için şu anda bir risk görmüyoruz."
Milletimizin partimize ilgisi daha da arttı

Atalay, bir gazetecinin, "bazı kişiler tarafından vatandaşların cep telefonlarına, AK Parti mitinglerinin iptal edildiği yönünde asılsız mesajlar atıldığını" ifade etmesi üzerine, şunları söyledi:
"İnsanlar şundan umudunu kesti, ben doğrusu değerlendirmeleri görüyorum, bazen yazılı, bazen görsel medyada önceleri şöyle bir umut içindeydiler; AK Parti'nin oyu düşecek, yani geliştirdikleri komplolarla partimizin oyunu düşürmeyi ve zayıf düşürmeyi önemli hedef olarak aldılar. Fakat baktılar olmadı, onlar bunları yaptıkça, komplolar kurdukça milletimizin partimize ilgisi daha da arttı, insanlar güveniyor, istikrarın devam etmesini istiyor. Hem partimize, hükümetimize hem de genel başkanımıza çok büyük bir güven duyuyor ve mitinglerimiz, önceki dönemlerdeki mitinglerden kalabalık olmaya başladı. Araştırmalar, bizim oyumuzun giderek yükseldiğini gösterdi. Artık şöyle demeye başladılar; 'AK Parti seçimde çoğunluğu alsa bile...' diye cümleler kurarak gelecekle ilgili olumsuzluklar sergilemeye başladılar. Bunlar tabi çaresizlik. Yine söylüyorum, çok üzücü bir şey."
Sokaklarda, seçim meydanlarında ve telefon başlarında, "paralel yapı" unsurlarının siyasi partilerden daha çok çalıştığını savunan Atalay, şunları söyledi:

"Partimiz aleyhine yani muhalefet partilerinden daha çok, partimiz aleyhine bu yapı çalışıyor. Bunlar güya 'biz siyasetten uzak dururuz' dediler ama şu anda tam siyasetin göbeğindeler ve ne yapıyorlar? Sadece dedikleri şu; 'AK Parti'ye oy vermeyin, nereye verirseniz verin. Her yerde hangisi kuvvetliyse AK Parti'den sonra ona verin.' Mitinglerle ilgili, bugün Başbakanımız konuşmasında açıkladı, bizim sandık müşahitlerimizin isim listesi var. Onu ele geçirmişler, oradan arıyorlar, 'senin sandığın değişti, o bina değil de şu bina' gibi. Böyle buna benzer yapabileceklerini yapmaya çalışıyorlar. Bunlar tabi fazla bir fayda vermez. Allah'ın izniyle vatandaşımız öyle çok bilinçli, neyin ne olduğunu çok iyi kavrıyor ve güvenli bir şekilde bu seçime gidiyoruz. Herkes görecek, biz gece gündüz çalışıyoruz."

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...