Beşir Atalay: 'Bu yaz tamam'

Beşir Atalay: 'Bu yaz tamam'

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Yardımcısı Atalay: Çözüm sürecinde yeni yol haritası bitmek üzere; Gecikmeyecek.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, AFAD Başkanı Fuat Oktay ile basın toplantısı düzenleyip Irak ve Gazze'de yürütülen insani yardım faaliyetleri hakkında bilgi verdi. İsrail'i sert sözlerle eleştiren Atalay, "Bakın sadece üç bayram günü hayatını kaybeden 380 kişi. Bu lanetlenmiş İsrail, hiç acımadan bayram günü, katliam yaptı. Bütün yüreğimle lanetliyorum" dedi. Gazze'ye 15 bin ton un, 20 ton ilaç ve tıbbi malzeme, 2 bin 500 gıda kolisi ulaştırıldığını belirten Atalay, "TİKA kanalıyla da 5 milyon dolarlık yardım, değişik yerlerden ulaştırılmaya çalışılıyor" diye konuştu.
Toplantıda çözüm sürecine ilişkin yol haritasının ne zaman açıklanacağının sorulması üzerine Atalay, şunları söyledi: "Ramazan ayında süreçle ilgili yoğun çalıştık. Meclis'ten çıkan yasa bu konudaki en ileri adımlardan birisi oldu. Hem taraflar hem bölge hem uluslararası alanda çok olumlu tepkiler aldık. Bu yasaya Meclis'ten yüzde 80 destekle çıktı. Yani grup olarak anamuhalefet partisinin bu yasaya desteği bizi sevindirmiştir. Madde sayısı az ama çok kapsamlı. Bu yasanın şemsiyesi altında bir yol haritası çalışıyoruz. Basında 'yol haritası şöyle, şunlar yapılacak, dönüşler şu tarihte olacak' şeklinde yorumlar var. Biz doğrusu hiçbir yere bir açıklama yapmadık. Yani yol haritamız bitmedi, bu çalışılıyor. Bittiğinde paylaşılacak. Parlamento içinde de kamuoyuna da açıklaması yapılacak. Yeni yol haritası daha somutluk, netlik taşıyacak. Kesin zamanları olacak, yani periyodu belli olacak. Bundan sonraki süreçte önümüzü hep beraber daha rahat göreceğiz. Gecikmeyecek. Yaz dönemi biz yol haritamızı bitireceğiz. Yasadan öncekinin çok üzerinde bir umut artışı var, beklenti var. Artık geriye dönülemez bir noktadayız. Herkesi bağlayan bir yasadır bir metin, bir karardır. Parlamentonun, devletin bir kararıdır. Bundan sonra hepimizin çok daha umutlu olacağımız bir süreç. Tabii bize çok iş düşüyor. Çok iyi çalışmamız, çok iyi yürütmemiz gerekiyor."

nbsp;Beşir Atalay: 'Bu yaz tamam'


Türkmenlere Irak'ta kamp kuruyoruz
Atalay, Türkmenlere sahip çıkılmadığı iddiasının gerçeği yansıtmadığını belirterek şunları söyledi: "Suriye krizi dolayısıyla ülkemize gelen Türkmenlerin barınma merkezlerindeki sayısı 22 bindir. Dohuk vilayetinde de bir kamp kurulması için AFAD'ı görevlendirdik. Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi'nin sınırları içerisindeki Fişhabur'da bir Türkmen kampı kuruyoruz. Buranın yönetimini de Türkmenlere devredeceğiz." Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da Irak Türkmen Cephesi Başkanı Erşad Salihi'yle görüşmesi sonrasında "Türkmen kardeşlerimizden ne talep geldiyse hepsi karşılanmıştır" dedi. Salihi de "Türkiye hiçbir talebimizi geri çevirmemiştir" bilgisini verdi.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...