Berat Kandiliniz mübarek olsun

Berat Kandiliniz mübarek olsun

GÜNDEM Haberleri

Mübarek Berat Kandilinizi tebrik eder, hayırlara vesile olmasını dileriz...


##tgvideo##

Ahmet nbsp;Demirbaş'ın yazısı için tıklayın


Mehmet Ali Demirbaş'ın yazısı için tıklayın



İstanbul'da Berat Kandili coşkuyla idrak edildi. Ramazan ayının habercisi olarak kabul edilen Berat Kandili'nde vatandaşlar, akşam saatlerinden itibaren camilere gelmeye başladı. Kandil dolayısıyla kentteki birçok camide İstanbul Müftülüğü'nce özel program düzenlendi. Süleymaniye Camisi'ndeki programa katılan vatandaşlar, caminin içini ve avlusunu doldurdu. Programda, vatandaşlar Kur'an-ı Kerim, Kaside-i Bürde, ilahiler dinledi, namaz kıldı ve dua etti.

TARİHİ CAMİLERDE MANEVİ COŞKU VARDI

Tarihi Sultanahmet Camisi ile Eyüp Sultan Camisi, kandil dolayısıyla vatandaşların akınına uğradı. Hicri Takvim'e göre Şaban ayının 14. gününü 15. gününe bağlayan gece olan Berat Kandili, İstanbul'da başta tarihi camilerde olmak üzere şehirdeki tüm ibadethanelerde coşkuyla kutlandı. Kandil, Sultanahmet'te de manevi coşku içinde dualarla eda edildi.

Kandil nedeniyle Sultanahmet Camii'ne gelen Azerbeycan uyruklu Zülfiye İbrahimova, "Biz Bakü'den geliyoruz. Ziyaret etmek için geldik. Biz iki millet kardeşiz. Herkesin Berat Kandili mübarek olsun" dedi.

Kandil dolayısıyla Sultanahmet Camii'nde gelen bir diğer vatandaş ise "Eşimle geldim. Çok güzel bir duygu. Çok dua ediyorum. Oruçluydum, orucumu açtım. Burada ibadet ederken ayaklarım yerden kesiliyor. Allah hepimize nice nice kandiller nasip etsin" diye duygularını ifade etti.

ADANA'DA VATANDAŞLAR CAMİLERE AKIN ETTİ

Berat Kandili, Adana'da başta Sabancı Merkez Camisi olmak üzere birçok camide vatandaşların yoğun katılımıyla kutlandı. Sabancı Merkez Camisi'ne gelen çok sayıda vatandaş, Berat Kandili dolayısıyla saf tuttu. Birlikte kılınan namazın ardından dualar okundu. Kentteki diğer camilerde de kandil nedeniyle yoğunluk yaşandı, vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulunuldu.

GURBETÇİLER SELİMİYE'DE BULUŞTU

Berat kandili, Edirne'de, başta Selimiye olmak üzere birçok camide okunan mevlitlerle kutlandı. Selimiye Camisi'nde Berat Kandili dolayısıyla saf tutuldu, dualar edildi. İl Müftüsü Ömer Taşçıoğlu, bu gecede Allah'ın rahmet kapılarının sonuna kadar açık olduğunu belirterek, ''Bu geceyi dua ederek, Allah'a yalvararak geçirmeli ve bu gecenin kıymeti bilinmeli. Berat Kandili, günahlardan temizlenme zamanıdır'' dedi. Berat Kandili dolayısıyla kente gelen çok sayıda gurbetçi ve Batı Trakyalı da Edirnelilerle Selimiye Camisi'nde saf tutarak namaz kıldı, dua etti

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...