'Ben yaptım oldu' da 'istemem' de faşizanlık

'Ben yaptım oldu' da 'istemem' de faşizanlık

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, alışveriş merkezi açılışında ODTÜ gerilimiyle ilgili önemli mesajlar verdi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, üniversite arazisinden geçecek yolu istemedikleri için eylem yapan ODTÜ'lülere sert çıktı. Next Level Alışveriş Merkezi'nin açılışında konuşan Erdoğan, "Ben istemiyorum yapmayacaksın demek demokratik, özgürlükçü, başkasının haklarına saygılı bir tavır değil baskıcı, otoriter, bencil ve faşizan bir tavırdır. Ben yaptım oldu tavrı ne kadar yanlışsa ben istemiyorum, olmayacak tavrı da o kadar yanlıştır, o kadar faşizandır. Şunu herkesin anlaması ve hazmetmesi gerekiyor, nasıl ki 90 yaşındaki Cumhuriyet belli bir zümrenin değil 76 milyonun ise, bu şehir de belli bir zümrenin değil şehirde yaşayan 5 milyonun şehridir. Biz yol yaparken bunu bir kişiye üç beş kişiye değil Ankara'da yaşayan beş milyon kişiye yapıyoruz. Yeşil konusunda bizimle hiç kimse rekabet edemez. nbsp;Bizi yeşille çevreye, tabiata hasım gibi göstermek çok büyük adaletsizlik olur " dedi.Eleştirilerin ve eylemlerin ardında çevre duyarlılığının değil başka niyetlerin olduğunu belirten Başbakan Erdoğan şöyle devam etti: "Bazıları hem trafikte rahatsız oluyor hem yeni yol inşa edilirken. Elektrik beş dakikalığına kesildiğinde rahatsız olanlar aynı anda baraj, nükleer santral yapılmasına da tepki verebiliyor. Altındaki arabasıyla çevreye verdiği rahatsızlığı hiç hesap etmeyenler, akmayan bir trafiğin çevreye, insana, ekonomiye verdiği zararı hiç dikkate almayanlar, yol yapılırken çevreciliği hatırlayabiliyor. Gecekondularda insanlık dışı şartlarda yaşanmasını eleştirenler aynı anda kentsel dönüşümü de eleştirebiliyor. Kendisi için özgürlük isteyenler kendileri dışındaki çok daha büyük bir kitlenin özgürlük taleplerine karşı çıkabiliyor, kendisi için demokrasi isteyenler çoğunluğun iradesini hiçe sayabiliyorlar.
Beş ay sonra sandık kurulacak, hem Ankara hem Türkiye sandık başına gidecek. Kimin ne meselesi varsa sandık orada halleder. Bize oy versin veya vermesin, herkese kulak veririz. Herkesin talebini, rahatsızlığını önemseriz. Ancak demokrasilerde bunun bir yolu, yöntemi, dili ve üslubu var."


nbsp;'Ben yaptım oldu' da 'istemem' de faşizanlık

AVM'NİN İSMİNİN DEĞİŞTİRİLMESİNİ İSTEDİ
Başbakan Erdoğan, Eskişehir yolunda inşa edilen Next Level AVM'nin açılışını yaptı. İstanbul'da Aydın Doğan'dan Trump Tower'ın ismini değiştirmesini isteyen Başbakan, Pasifik İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Erdoğan'dan da aynı ricada bulundu. Genç iş adamı, patent problemi yaşayacaklarını söyleyince Başbakan da "Patenti ben size alırım. Yeter ki ismini hayırlısıyla değiştirin" dedi.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...