Belediyelerin değişmeyen başkanları

Belediyelerin değişmeyen başkanları

GÜNDEM Haberleri

Mahalli idareler seçimlerinin kesin olmayan sonuçlarına göre; birçok belediye başkanı koltuğunu korudu.

Bazıları, 5. dönem için halktan "evet" oyunu aldı. Melih Gökçek ile Mehmet Özhaseki, 5 dönem üst üste büyükşehir belediye başkanlığına seçilen isimler oldu. 1999'daki yerel seçimler sonrası başkan koltuğuna oturan, 2004 ve 2009 ile bu yılki yerel seçimlerde de kazanan belediye başkanlarından bazıları şöyle...
Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen: 1999'da DSP'den büyükşehir belediye başkanı seçildi. 2004 ve 2009'da yeniden büyükşehir belediye başkanlığına seçilen Büyükerşen, 2011'de DSP'den istifa ederek CHP'ye katıldı. Büyükerşen, bu yerel seçimlerde de "evet" oyunu aldı.
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz: 1999'da ANAP'tan büyükşehir belediye başkanı seçildi. 2004 ve 2009 yerel seçimlerinin ardından son yerel seçimleri de AK Parti'den kazandı.
4 dönem belediye başkanlığı yapan Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ile Erbaa Belediye Başkanı Ahmet Yenihan; 3 dönem belediye başkanlığı yapan Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, bu seçimlerde yarışı kaybetti. ANKARA AA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...